Eldre mennesker til heft ii julestria?….

 

 

Ei trebarnsmor i Nord er så forbanna over eldre og trygdede som tyter rundt i kjøpesentrene og butikkene nå i denne travle adventstid og hefter skikkelige folk som har en travel hverdag og et hektisk lit.  Hun oppfordrer eldre og trygdede til å legge julehandelen til dagtid slik at de ikke er til heft for folk som trebarnsmor eller folk som er i arbeid.

Jeg blir litt oppgitt. Er det ikke plass til oss alle i disse kjøpesentrene? Eller det er det vel ikke – men da er det vel ikke bare pensjonistene som opptar plassen, mener jeg.  Jeg klarer ikke å irritere meg over eldre personer som teller mynter opp av portnomeen for å kjøpe en gave til barn, barnebarn eller oldebarn.  Når jeg ser eldre mennesker som kjøper handlekurven full av mat, regner jeg med at de gleder seg til storinrykk fra familie og venner i høgtidsdagene. Det gleder meg å se hvordan de småstressa tenker etter om de har fått med alt slik at alle blir fornøyd. 

Gamle Gubben Grå ertross sine gråe hår, langt fra pensjonist, men en distingnert Herre på 50.  Han snakket akkurat med sin gamle mor. Hun og Svigerfar har akkurat kommet hjem fra sin bolig i Spania for å feire jula her hjemme, og første spørsmål var om de ble bedt til oss på julaften som vanlig.  Og selvsagt er de det, han rakk bare ikke å si det før spørsmålet kom.  Selv om både Svigermor og Svigerfar har passert 70,  foretrekker å betale med kontanter fremfor kort, er de hjertelig velkomne. 

Jeg er knapt i gang med julehandelen, kommer til å tilbringe noen stressende dager i overfyllte foretninger de neste to ukene mens jeg febrilsk forsøker å huske alt.  Og med et bein som kommer til å skrike i smerte.  Jeg kommer til å bli sliten, jeg kommer til å bli stressa. Jeg er selv trebarnsmor. Jeg er selv i full jobb.  Men jeg kommer ikke til å irritere meg over eldre mennesker som gleder seg til jul med familien.

(Men det kan hende jeg viser fingren til han som tar den siste ledige parkeringsplassen på Sandvika Storsenter rett forran nesa mi.  Men han er sjelden over 50.)

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg