Jeg møtte opp i kirken med feil mann….

Julaften starter feiringen her i huset med grøtspising på formiddagen.  Etterpå går de som ønsker det i kirken.  Gamle Gubben Grå har ansvaret for middagen, og er hjemme og passer grytene.  Svigerfar pleier å ønske en liten strekk på sofaen.  Hverken Datteren eller Tennåringssønnene er spessielt ivrige kirkegjengere, og i år var været trist og surt med både regn og vind, så Svigermor ville heller ikke ut når hun først var kommet frem.  Så i år var det bare Svoger og jeg som satte kursen mot kirken.

Da Hønefoss kirke har brent ned, og regnet og vinden gjorde at utendørsgudstjenesten på branntomta ikke fristet bestemte vi oss for å reise til Norderhov kirke.  Det er en flott, stor, gammel kirke og kirken jeg er døpt og konfirmert i og hvor våre familiegraver står.  Jeeg liker Norderhov, og det gir meg en helt spessiell høgtidsfølelse å besøke denne kirken.  Samtidig er det mange kjente å hilse på, da dette er kirken for befolkningen i min barndomsdal.

Vi kom til kirken i god tid før gudstjenesten startet,  Satt oss på en kirkebenk sånn passelig langt fremme, og langsomt ble kirken fyllt av flere og flere julepyntede familier.  Et ektepar jeg er på nikk med. datteren deres gikk i klassen min for mange år siden satte seg på samme benk som oss. Jeg nikket lett, de nikket tilbake, og så konsentrerte jeg meg om kirken, altertavlen og stemningen igjenn. 

Men etter en stund merket jeg at de så på meg, hvisket litt, og så på meg igjenn. En av døtrene med familie var og kommet og hadde satt seg på benkene rundt oss. Hva var det de glodde på? Hadde jeg sølt grøt på kjolen? Nei, ingen grøtflekker.. Men det var tydelig at de stirret og funderte på ett eller annet. Men hva?  Jeg så på Svoger, hadde han grøtflekker eller andre skjemmende flekker? Det var da det slo meg…Å, nei. Jeg har gått i kirken med feil mann!!! 

Gamle Gubben Grå og jeg har vært sammen lenge.  Selv om han ikke er her fra, har vi bodd her så lenge at gamle sambygdninger og andre vet at han er mannen min.  Om de ikke kjenner Gubben, så vet de hvordan mannen min ser ut.  Nå satt jeg her i kirken på en hellig julaftenalene  med en for dem totalt ukjent mann.  Svogeren min, broren til Gubben, er det jo ingen her som kjenner. 

Jeg kan tenke meg at jeg var samtaletema rundt mang et middagsbord denne julaften.  Tenk å møte i kirken med feil mann på julaften.  Sladrehanker og ryktesmeder har fått noe å snakke om – og jeg og Gamle Gubben Grå har fått oss en god latter.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg