En nattevakt går mot slutten….

Her for noen dager siden hadde jeg nattevakt.  Jeg liker ikke nattevakter lengre, men var pålagt en overtidsvakt på natterstid og følte meg langt fra motivert.

Hadde tre dagers forhandlingskurs i kroppen da dagen startet.  Selv om det er gøy å være på kurs. Interesant. Man lærer mye. Mange hyggelige folk, mye hyggelig prat, så er det ikke til å underslå at det er slitsomt.  Dette var et kurs hvor du ikke bare satt å passivt mottok, men hvor du aktivt måtte delta. Simulere forhandlinger. Lærerikt, utbytterikt, men slitsomt, selv for en ringrev som meg. 

Opp og få unger på skole og jobb. Selv om jeg skulle ha nattevakt var det mange ting jeg måtte gjøre i tillitsvalgtsjobben min, så formiddagen ble brukt på kontoret.  Hadde vært der endrøy time da de ringte fra sekretariatet i kommunen. En av våre representanter var syke, kunne jeg steppe inn i kommunestyret i ettermiddag? Ja, klart det.  Som vara er det gøy å få møte i kommunestyret, men jeg hadde ikke lest sakene så godt. gruppemøtet begynte klokka to.  Rakk en kjapp titt etter lunch før det var på tide å dra til rådhuset.

Hjem litt over 20.00.  En liten høneblund på sofaen etter en rask middag og 22.00 var det på tide å dra på nattevakt. Nattevkta var sånn passe arbeidssom. Fikk unna litt kontorarbeidi tillegg, men ble mer og mer trøtt etter som natta skred frem.  Endelig lysnet det av dag.  Snart ville de andre komme en etter en og om under en time kunne jeg dra hjem… 

Telefonen ringer. Bilulykke. Flere biler inblandet. Flere skadet. Hvor mange g hvor hardt vet vi ikke ennå, men vær forberedt på at traumealarmen kan gå…   En halv time igjen av vakta…. Et kvarter… Første kollega kommer..andre kollega… snart kan jeg gå hjem… ti minutter bare nå så…

TRAUMEALARM!!!!!!!!

Så er det å løpe til mottak  med mobilt røntgenapparat, blodpumpa pumper blod, adrenalinnivået i blodet stiger….Rutiner. Fokus og en alt for trøtt kropp.

Heldigvis kom det raskt en kollega og ga meg avløsning.  Ned med adrenalinnivået, roe pulsen, gå til bilen snart snart kan jeg sove..må bare lufte hunden, kjøpe mat og snakke med en gammel nabo….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg