Israel, Gasa og de greiene der…..

Jeg har aldri klart helt å engasjere meg i alle konfliktene i Midtøsten.  Hvem som er helter og hvem som er skurker er ikke helt lett å se.  Det eneste som er sikkert er at en hel del, ufattelig mange, mennesker som deg og meg lider, blir skadet og drept på grunn av en konflikt som i grunn er så gammel at ingen vet helt hvorfor den startet. 

Mitt råd har alltid vært;; Slipp ut alle som ønsker fred, bygg en stor mur rundt alle de som ønsker å fortsette krigen, la de krige til det blir stilt og alle er døde. Slipp så inn de som ønsket fred og la de starte på nytt og bygge opp samfunnet.  Enkelt, naivt og lettvint.  Og selv jeg har forstått at så lett er det ikke.

Men her en dag kom jeg over en artikkel i Aftenposten som presenterte de som avgjør krigens gang.  De sterke lederskikkelsene på begge sider som er med på å styre hva som skjer.

Benjamin Netanyahu 64 år Født i Tel Aviv, men tilbragte mye av ungdomstiden og tidlig voksen alder i USA hvor han gikk både High School og studerte ved Harvard Universet. Faren var historikker. Og han må ha kommet fra en fin familie  og sikkert hatt en grei økonomi.  Han har vært gift tre ganger.  Statsminister i Israel

.

Avigdor Lieberman 56 år. Opprinnelig fra Moldovia  Familiens hans emigrerte til Israel da Lieberman var 20 år. Han startet partiet Yisrael Beiteinu som kun består av jødiske innvandrere fra det tidligere Sovjetunionen.. Er nå utenriksminister i Israel

Natfali Bennett 42 år gammel, Født i Israel av amerikanske innvandrere (jøder).  Har en økomnomisk bakgrunn og har drevet flere firmaer han har solgt med god fortjeneste.  Israelsøkonomiminister

Er disse tre mennene de snille eller de slemme guttene?

Eller hva med disse?

Mahmoud Abbas, 79 år.  En av grunnleggerne av PLO:  Er Palestina president.  Har studert blant annet juss, og er kjent for å ha meninger som at Holocoast aldri har skjedd, og at jødene og nasistene sammarbeidet helt fra 1933.  Kanskje ikke den smarteste kniven i skuffen.
Khaled Mishaal 58 år.  Hamas politiske leder..Vokste delvis opp i Kuwait.  Var en høylytt motstander av PLOs leder Yasir Arafat.  . Flyttet ra Kuwait da Irak invaderte landet på 90 tallet.Har tre døtre og fire sønner.
Ismail Haniyeh, 51 år. Hamas leder på Gazastripen. Født i en flyktningleir på Gazastripen.  Studerte arabisk literatur ved det Islamske universitetet i Gaza. Deltok i den første intifadaen (opprøret mot Israel) og  og satt flere perioder i Israelsk fangenskap.  Han ble og skadet i et Israelsk angrep på en bygning hvor han og flere sentrale hamasledere oppholdt seg.
Ser dere hva som er feil?  Ser dere hvordan det kan bli fred?  Btt ut disse gråhårede gamle mennene med Unge kvinner og eldre kvinner. Kvinner som  er mødre, kvinner som har mistet sine sønner og ektemenn i krigens grusomheter.  Velg ledere som ønsker fred og forsoning og som ikke er fyllt av hat og bitterjet og gamle fordommer.
Tabu Abu Salama
Jehan Alfara
Disse to kvinnene er modige bloggere fra Gaza. som skriver om overgrep, krig og dagliglivet
Bahtya Minkin
Bathya Minkin
Aliza Lipkin

Aliza Lipkin

To israelske bloggere som mener at krigen er frustrerende for israelske soldater som heller ville gjort noe annet enn å krige, og de anbefaller Hamas ting de kan gjøre i stedet for å skyte raketter som å bake kaker eller ta dansetimer. 

Hvis vi slipper slike kvinner til, kvinner som er lei av krig og teror. Overgrep og hat. Kanskje vi da vil oppnå fred i verden urolige hjørne. Jeg mener det er verdt et forsøk….

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg