Er vi en gjeng unnasluntrere hele gjengen.?

Norge har en generøs sykepengeordning.  Her får vi full lønn selv om vi er syke.  En fantastisk god ordning og et sikkerhetsnett når sykdom rammer. Godt å vite når du ligger der med brukket ben, kreft eller dobbeltsidig lungebetennelse at du kan bli liggende under dyna og ikke være redd for at du ikke skal ha råd til å betale husleia denne måneden fordi du er syk.  Vi er heldige i dette landet .  Sykepengeordningen er en ordning jeg virkelig er villig til å sloss for at vi skal fortsette å ha her i landet.  Jeg ønsker  at sykdom ikke skal føle til økonomiske bekymringer i tillegg til bekymring for helsa.

Men det er en kjensgjerning at mange arbeidstakere utnytter denne gode ordningen.  Undersøkelse på undersøkelse viser at Norge har et mye høyere sykefravær enn sammenlignbare land.  Det er ingen grunn til å tro at det er fordi vi er så mye sykere.  

Skal vi kunne beholde denne gode sykepengeordningen må vi slutte å v ære hjemme bare vi er litt rustne i halsen, føler oss litt slitne eller har behov for å male gjerdet på hytta.  Velferds Norge skal ikke betale folk for å sitte på ræva, og ikke arbeidsgivere heller. 

2 kommentarer
  1. Er så enig, så enig. Og her er jeg inne i andre uka på penicillin for lungebetennelse og bihulbetennelse. Var på nippet til å ringe legen i dag morges, for å få en sykmelding, for forrige uke var helt forferdelig på jobb. Men så fant jeg ut at jeg er litt bedre, tross alt, og forsøker med først så får vi heller se i morra ..
   Men, og her er det et stort med .. sykepengeordningene våre er ikke så fantastiske om du virkelig blir syk. Over tid. For de varer bare i et år. Og om du blir skikkelig syk, alvorlig syk, så tar det gjerne mer enn et år. Som pårørende vet jeg at dette kan være en gedigen belastning. Min datter på 28 ble operert for ondartet hjernesvulst i mai i fjor. Etter å ha venta i sykehuskø i ett år!! Så da året med sykepenger var over gitt ho over på arbeidsavklaringspenger, altså vel 60% av den normale lønna. Og 60% av 70% stilling er ikke så skrekkelig mye å leve av. Når en er alenemor og har leilighet og lån å betale på. Ho er så smått begynt å jobbe igjen nå, har latt en venninne og sønnen bo sammen med seg, for å klare utgiftene ..
   Ordningene i Norge er sikkert veldig bra, men som alltid finnes det unntak. Noen som faller utenfor. Av forskjellige grunner. Her var det rot i papirene på sykehuset, saken hennes ble glemt på pulten hos legen som skulle operere, mens han hadde permisjon i tre måneder. Papirer forsvant på vei fra det ene sykehuset til det andre. Herregud for et kaos det er i Helse-Norge!! For ikke å snakke om den kampen en må ta med NAV når de skal inn i bildet. For der klarer seg ytterst sjeldent å gjøre alt riktig ved første forsøk. En bør helst være 110% frisk og oppegående for å ha noe med dem å gjøre. Mer firkanta system og rotete etat finner en trolig ikke noen steder.
   Men om en er heldig med saksbehandleren, og bare er normalt syk, ikke mer enn et år altså, så går det sikkert greit ..

  2. Marit: Er enig med deg at sykepengeordningen kunne fungert bedre ved langvarig sykdom.
   NAV har jeg bare andrehånds kjennskap til. Men det virker firkantet.
   Leit å høre om at datteren din har vært utsatt fo sykehusrot. Sånt skal ikke forekomme, men er ikke noe enestående tilfelle, desverre.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg