Verdens verste Mamma truet tennåringssønn på konsert

Yngste Tenåringssønn har late feriedager for tiden.  De blir stort sett tilbragt foran dataskjermen. Eller for å være mer presis, lange late sommernetter blir tilbragt foran PC skjermen. Dagene blir brukt til å ta igjen den tapte søvnen.  Og siden jeg er Verdens Verste Mamma føler jeg ganske ofte for å prøve å aktivisere han med lystbetonte aktiviteter som får han vekk fra denne skjermen. Siden hans interesser stort sett er ekstremsport som Downhillsykling og kajakkpadling (som ikke er det ei kjerring med et tresifret tall kilo, dårlig rygg og ødelagt kne liksom er så god til)  og musikk. (Jeg er totalt tonedøv, og fikk skriftlig melding allerede i tredje klasse på barneskolen om at det var en fordel for alle parter om jeg holdt munn i sangtimene på skolen)  Men jeg prøver hele tiden desperat å aktivisere Yngste Sønn med aktiviteter jeg antar han synes kan ha en viss snev av interesse.

I forrige uke leste jeg i lokalavisen at et lokalt band skulle ha gratis konsert i det store showteltet som er satt opp sentralt i byen.  Først tenkte jeg at jeg skulle ta med meg Gamle Gubben Grå på denne konserten, så kunne vi leke litt kulturelite.  Men da jeg snakket med Datteren i går fikk jeg en annen ide.  Dette var hennes band. Hun er jevngammel med alle bandmedlemmene og kjenner de godt. Selvsagt skulle hun dit. Muligens jeg og Gamle Gubben Grå ville bli de rene fossilene i denne forsamlingen. Men Yngste Sønn, kanskje han kunne ha interesse? Jeg spurte et par ganger før jeg i det hele tatt fikk reaksjon.  Gjentatte spørsmål ble besvart med et monotont “samme for meg”.  Så spurte jeg Datteren om hun kunne tenke seg å ha med lillebror. Det var helt greit for henne.

Så er tiden inne for avreise. Verdens sureste tenåring  setter seg inn i bilen til Verdens Verste Mamma og blir kjørt ned til Datterens leilighet for så å bli kjørt videre til konserten. Hun er jente. Hun er i tyveårene. Hun er selvsagt ikke klar. Verdens sureste tenåring har det ille. Svært ille. Verdens Verste Mamma får høre hvor dum og idiotisk hun er. 

Så kommer endelig  Datteren. Blid som en sol,. Spør Lillebror om han kjenner til musikken. Det gjør han ikke. Hun spiller musikken for han, synger med og er bare ei ordentlig solstråle. (Jeg kan huske at hun og en gang var Verdens sureste tenåring.    Men slikt går ofte over..) Vi kommer frem til konsertstedet, hun vinker til venner, drar med seg Lillebror og de går mot teltet der man alt kan høre musikken tone ut.

Verdens Verste Mamma kjører hjemover. Ond som hun er har hun tvunget sin 17 år gamle sønn på konsert med en gjeng ungdommer rundt 20 år.  Håper de får en fin kveld

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg