2015 er i gang.

Med smell, kruttrøyk og raketter gikk vi inn i 2015. GODT NYTT ÅR alle sammen.

For første gang på utrolig mange år hadde vi ikke bedt gjester nyttårsaften.   Det har vært litt rart, men og godt.. Det har blitt en dag helt uten stress. Ikke hus som må vaskes, mat som må lages, og bord som må dekkes alt med et blikk på klokka og en følelse av at jeg alltid ligger minst en halv time etter skjemaet.  Ikke noe stress-krangel.  Deilig. Men litt trist når kvelden kom, og det ikke var festkledde gjester i stua. Ikke ofte jeg tilbringer nyttårsaften under pelspleddet på sofaen..  Men godt og.

Helt uten gjester har vi ikke vært. Datteren ringte og ville hjem en tur på nyttårsaften. Så hun var her til middag før hun dro ned til byen og festing med venner i “Kåken”. Så da var hele familien samlet til pinnekjøttmiddag. Kos det. (Selv om Yngste Sønn lurte på hvorfor jeg hadde tatt med Skabernaklet hjem når hun insisterte på at brødrene skulle skifte før middag.) Søskenkjærligheten blomstrer.

Jeg ble vekket fra dvalen under pelspleddet på sofaen litt før midnatt, og fikk med meg rakettoppskytingen til Eldste Sønn og Gamle Gubben Grå. Kjøteren inntok plassen under kjellertrappa  En flaske sprudlevann klarte Gamle Gubben Grå også og trylle frem fra kjøleskapet, så jeg fikk litt av den nyttårsfeiringen jeg savnet litt. 

Svigermor ringte noen minutter over midnatt som vanlig for å ønske Hun lurte på om det var tåke hos oss, og et øyeblikk holdt jeg på å svare ja, før jeg innså at det bare var kruttrøyken som lå tett over boligfeltet. Stjernehimmelen virket ganske klar langt der oppe. 

En stjerneklar natt lover godt for det året som kommer. Et år jeg har store forventninger til. 2015 har jeg som mål at skal bli LITT AV ET ÅR:. 

Hytta skal pusses opp. Det skal bli godt å få oppgradert og modernisert litt på hytta der verden har stått stille siden 1965.  Med litt flaks har vi og blitt ferdig med å pusse opp doen jeg begynte å pusse opp i sommerferien…..

Den lange valgkampen er så vidt i gang. Gjennom humor, gode argumenter og hardt arbeid skal Solidaritetslista gjøre litt av et valg høsten 2015. Jeg gleder meg.

Tar jeg gjenvalg som tillitsvalgt for en ny periode?  Jeg er fremdeles i tenkeboksen.  Det frigis mye tid om jeg ikke påtar meg nok en toårs periode,  Samtidig er det litt av identiteten min i det arbeidet jeg brenner for. Men jeg gir meg i styret. Det var gøy å utfordre de store organisasjonene og “stjele” den ene plassen.  Det har vært spennende og interessant, og lukrativt.  Men det er mye å sette seg inn i. Mange papirer som skal leses.  Mange tune saker som må forstås, også forstå spillet og hva som ikke står med rene ord i papirene. Dette er tidkrevende arbeid, og jeg velger å bruke tiden min annerledes. 
Benet mitt og ryggen som har hanglet hele jula tåler nok heller ikke 100 % stilling som turnusradiograf  igjen. og det er det som venter når tillitsvalgtsperioden er over. 
Håper å finne drømmejobben i løpet av 2015.  Vet hvilken stilling det er, men den er ikke ledig.  Håper det byr seg mulighet for andre spennende utfordringer.  Spennende å se hva fremtiden har å by på.

Som medlem av valgkomiteen blir det mye arbeid og spenning frem mot landsmøte til radiografforbundet til høsten. Godt voksne foreldre og svigerforeldre krever og mer. Jo, jeg skal nok ha mer enn nok å bruke tiden på.

Samtidig må jeg finne tid til rekreasjon. Gode opplevelser. turer med kameraet og Kjøteren. Aktiviteter og samvær med de tre store ungene mine. De viktigste menneskene i hele verden.

Gamle Gubben Grå må jeg og få tid til. Mye går på vane og rutine etter 25 år sammen.  Men man bør la forholdet bygge på noe annet enn gammel vane.

Venner har jeg og lyst til å bruke masse tid på. Gode opplevelser. Lange samtaler.  Gamle venner, nye venner og ikke minst mine kjære søstre.  Mer sosial. Det må bli et stikkord. Mer sosial. Ikke minst holde kontakten med to gode kollegaer som slutter i løpet av året.

Hvis jeg da mellom potetgull spisingen klarer å knotte ned at jeg skal trene mer og spise sunnere. (To nyttårsforsetter ingen, innbefattet meg selv, vil tro på) så er lista komplett.

2015 kan bare komme. Jeg er klar. Det skal bli litt av et år.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg