Ikke flinkest i klassen….

Når vi i Solidaritetslista sier at budsjettrammene innen Helse og Omsorg er alt for stramme, får vi ofte til svar at de såkalte Kostra-tallene viser at det er mange sammenlignbare kommuner som bruker enda mindre penger på for eksempel sykehjemsplasser eller hjemmetjenesten enn det vår kommune gjør.  Jeg tror dem så gjerne. Slikt kan regnes ut og føres i tabeller og diagrammer.

Hvis Solidaritetslista vinner valget skal jeg love at vi ikke kommer til å være” flinkest i klassen”. Det kommer fremdeles til å være kommuner som drifter sine sykehjem billigere, mer kostnadseffektivt enn oss.  Vi tror nemlig at det er en del ting her i livet som ikke skal måles i kroner og ører. Omsorg og trygghet for våre gamle og syke er et slikt område.

Jeg vet ikke om det finnes noen oversikt over hvilke kommuner som gir helse og omsorgstjenester av best mulig kvalitet. Antageligvis ikke. Det er blårussen som rår. Kvalitet på helse- og omsorgstjenester målt i trygghet og verdighet er faktorer som heller ikke er så lette å måle.  For hvordan måler du trygghet? Hvordan måler du verdighet?  Men hvis det finnes en slik oversikt vil jeg gjerne at Ringerike skal trone høyest på den.

Kvaliteten på et samfunn kan måles i hvordan man behandler sine svakeste.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg