Det må utskitninger til…

Da jeg var innom Kiwi butikken på ei hjem fra jobb i dag traff jeg på Magnus, en av de andre listekandidatene våre. Han er ferskere i gamet enn meg, men en mann jeg virkelig er glad for at vi har med på laget.. Fornuftig fyr som har evnen til å tenke.  Jeg håper han får plass i kommunestyre. 
“Du Brit, ” sier han litt ettertenksomt.  “Hva slags folk er det egentlig som sitter i Formannskapet?”  Han hadde vært på en samling med Politisk og administrativ ledelse i kommunen  som tillitsvalgt.  Det hadde ikke vært noen innsigelser, ingen kritiske spørsmål fra Formannskapsmedlemmene på det Rådmann la frem. Ingen innsigelser, overhode fra politikere uansett politisk tilhørighet.   Bare hodenikking og sløvende passivitet. Det er skremmende.
(Solidaritetslistas medlem i Formannskapet hadde meldt forfall)

For noen uker siden fikk jeg en mail fra en annen tillitsvalgt i kommunen.  Hun hadde vært til stede på et Formannskapsmøte i budsjettprosessen i fjor høst. Der hadde et av Formannskapsmedlemmene sagt følgende; “De sa vi ikke kunne kutte mer i Pleie og Omsorg.  Vi gjorde det, og det har gått bra, Da går det sikkert greit å kutte litt til”  Et utsagn som  selvsagt ikke har noen som helst forankring i virkeligheten.. De ansatte har lenge varslet om uverdige forhold ved flere av institusjonene. Alikevell sitter det politikere plassert i Formannskapet som tror det er mulig å kutte enda mer. Skremmende.

Flere andre som jeg har snakket med og som ikke driver med politikk til vanlig har a ulike grunner fulgt ulike møter i politiske fora. Det har vært saker de er engasjert i som har vært oppe til politisk behandling, og de har møtt opp for å høre debatten og få med seg resultatet..  Så og si samtlige jeg har snakket med er skremt over mangel på logikk eller mangel på kunnskap mange av politikerne legger til grunn for sin argumentasjon. De sier at politisk uenighet ut fra forskjellige politiske ståsted er forventet som f.eks mer liberal skjenke politikk hos Frp enn hos Krf. , men argumentasjon ut fra synsing og antakelser mer enn fakta og saksfremlegg er skremmende.

Skal vi få skuta på rett kjøl og Ringerike til å utvikle seg i riktig retning må det utskiftning til. Den oppgaven er det velgerne som gjør, så bruk stemmeretten din i September. Putt gjerne Solidaritetslistas stemmeseddel i urna,  da vet du at du får politikere av god kvalitet og med et brennende engasjement for et mer solidarisk Ringerike.   Men uansett hvilken liste du putter i urna, ta deg tid til å kumulere opp de representantene du mener har evnen til selvstendig tenkning og logisk sans. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg