Jeg en ekstremist???

I går hadde jeg en liten debatt på nett  med vår kjære ordfører.  temaet vi egentlig debatterte under var redaktøren i lokalavisas ønske om at samarbeids-alternativene i kommunestyret burde være kjent for velgerne før valget.  Jeg forstår hans poeng. I vår kommune hvor Ap og Høyre samarbeider blir det jo fort slik at en stemme på Ap betyr en stemme på Høyre og omvendt.
Vel, nok om det. I løpet av debatten kalte han meg radikal,og sa at han ikke trodde svaret på kommunens utfordringer var radikalisme.  Jeg er ikke alltid like språkmeltig som ordføreren, og stusset litt over ordbruken. En ting er at jeg vet at vi politikere på ytterst venstre fløy ofte blir kalt radikale. Men hva betyr egentlig radikal? ig hva er radikalisme?
Jeg fant ut at radikal egentlig betyr ekstrem – og følgelig blir radikalisme ekstremisme.
Ekstremisme er et ord som klinger svært dårlig i dagens samfunn. Ekstremister – det høres ikke trygt ut. Hva er det jeg har rota meg bort i? Hvem er egentlig disse gamle 68 -erne og de andre på lista?  Har jeg rota meg bort i en gjeng fundamentalister uten å skjønne det?

Jeg finleser programmet vårt og programerklæringen. Men, nei. Det står ikke noe om væpna revolusjon eller terrorhandlinger.  Alt jeg ser er trygg og od politikk som jeg føler meg hjemme i. Ikke alle punktene på programmet betyr like mye for meg, men det er ingen punkter jeg er direkte uenig i. For meg er det en god sosialistisk politikk. En slik politikk sosialdemokratiet og velferdsstaten er bygd på. En politikk som passer meg bra.  En politikk jeg tror mange  kjernevelgerne i Arbeiderpartiet kan føle seg hjemme i. Er det ekstremt?

Jeg tenker på siste styremøte hvor vi la siste hånd på planene for valgkampen.  Vi satt på terrassen til lederen vår, landsbylegen på Tyristrand, og drakk kaffe med kanel og urtete mens vi spiste druer, moreller og bringebær. Det eneste som kunne virke ekstremt ar engasjementet, lattersalvene og augustværet. Dette kn bevitnes av de gråhårede damene på naboterrassen.  

Vi er muligens radikale, men langt fra ekstremister – og vår politikk er hverken radikalisme eller ekstremisme.  

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg