Forakt for velgerne

I lokalavisen i dag hadde en Høyrepolitiker et leserinnlegg der han hardnakket hevder at Høyres ordførerkandidat bør bli ordfører..
Nå har velgerne talt, og Arbeiderpartiet ble største parti.. Arbeiderpartiets ordførerkandidat han Kjell, fikk flest stemmer av alle.
Man kan like eller misslike det faktum, men det er realiteter – og de bør man klare å forholde seg til..

Jeg skulle ønske iat vi hadde fått 21 stemmer til slik at Solidaritetslista hadde fått inn to representanter, eller at jeg hadde fått flere personstemmer enn Nanna slik at det var jeg og ikke hun som fikk plass i kommunestyret. Men velgerne har talt. velgerne ville det annerledes –  Det kalles demokrati, og jeg setter demokratiet høyt.

Så hvilke gode grunner skulle tilsi at vi setter demokratiske prinsipper til side og velger Høyre sin ordførerkandidat til ordfører?
Høyremannen i avisen mener; at Høyre-ordføreren ville ha en større påvirkningskraft ovenfor sine partifeller i storting enn det han Kjell har. Hvorfor vites ikke. Men begge to er temmelig ubeskrevete blad i rikspolitikken, så  det blir vel hipp som happ. 
Høyremannen i avisen mener at Høyreordføreren ville ha større påvirkningskraft mot sine partifeller i regjering. Det har han sikkert rett i. For han Kjell har jo ingen partifeller i regjering. Men om to år kan jo det forandre seg. Det kan jo godt tenkes det blir regjeringsskifte om to år, så da faller også det argumentet på steingrunn.
Høyremannen i avisen tror at Høyreordføreren vil få fortgang på nye E16 og Bergensbanens forkortelse – men det er da områder også han Kjell har bidratt mye til. – innimellom har jeg tenkt at det er vel det eneste han har vært opptatt av…. Hvorfor Høyreordføreren skulle klare det noe bedre ser jeg i grunn ingen argumentasjon for.

Nei. kjære Høyremann. Valgresultatet ble ikke helt slik hverken du eller jeg håpet. Men velgerne har talt. Det må vi forholde oss til. Bedre lykke om fire år.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg