Det er ikke slik ,man gjør det…

Har vært på landsmøte i fagforeninga denne uka.  Alltid gøy. Mye kjent folk. Noen gode diskusjoner, spennende avstemninger og så valg..  I vårt forbund er det alltid litt korridorsnakk, litt fraksjonering og litt spenning om enkelte verv. Får valgkomiteen det som den vil? Vinner benkeforslag frem?  

I år var det nestlederkabalen som var grunnlaget for spenningen og intrigene. En fraksjon liker ikke valgkomiteens innstilling på 1.nestleder.
Det store ankepunktet var at hun er en svært aktiv dame i Frp, og denne fraksjonen mente det harmoniserte dårlig med å ære 1.nestleder i en fagforening.  
På prinsipielt grunnlag kan jeg si meg enig i det.
Men uansett politisk tilknytting mener jeg 1.nestleder og alle andre med sentrale verv i organisasjonen  må være tro mot den politiske plattformen landsmøtet vedtar. Hvis den ikke er i tråd med 1.nestleders personlige politiske oppfatning er det, slik jeg ser det, 1.nestleders problem og ikke foreningen.

Vel, nok om det. Enhver kan fremme sin kandidat, så er det opp til landsmøte å avgjøre hvem de mener er best kvalifisert, hvem som får flest stemmer.  Så da vi var kommet til valg på sakslista gikk en representant for denne fraksjonen på talerstolen for å fremme sin kandidat..  

Vanligvis pleier man da å rose sin kandidat opp i skyene for å overbevise flest mulig av de stemmeberettiget om at deres kandidat er den beste kandidaten. Men ikke slik denne gangen. Hele innlegget gikk ut på å forklare hvor dårlig kandidat valgkomiteens kandidat var.  Skittkasting kalles slikt.  Først da dirigenten ba om at hun lanserte en kandidat, sa hun raskt navnet på sin kandidat før hun forlot talerstolen.  ikke ett ord ble sagt om hvorfor han eventuelt var en bedre kandidat. Ikke ett ord om hans politiske tilknytting – som jeg tror er rimelig blå han og – selv om kandidaten tilknytting til Frp var det største ankepunktet mot den foreslåtte kandidaten.

Jeg hadde egentlig tenkt å la denne saken gå sin gang. Som medlem av valgkomiteen har jeg vært med på å laget vår innstilling, og kan 100% gå god for den. Samtidig har jeg stor respekt for hun som fremmet forslaget. Hun er en av de i forbundet jeg samarbeider best med. Ei hyggelig dame som jeg har utrolig respekt for. Jeg er heller ikke så veldig glad i Frp. politikk…  Men dette innlegget fikk meg til å se RØDT:
Det er ikke slik det skal gjøres. Ønsker man å fremme en annen kandidat gjør man det ved å rose den man ønsker at  skal få stemmene, man fremhever sin kandidat sine gode sider, gjerne til sammenligning med den man ikke ønsker å ha i vervvet, men man slakter ikke en kandidat for åpen mikrofon fra talerstolen på et landsmøte.

Jeg entret talerstolen.
Sa at selv om kandidaten til 1.nestledervervet står utrolig langt fra meg politisk, så har jeg full tiltro til at hun kan skjøtte vervet på en god måte, og at min stemme ville gå til henne. 
Ganske ubeskjeden vet jeg at jeg  har stor respekt fra mange delegater. Jeg vet at ved å gå opp på talerstolen og tilkjennegi at jeg, røde Brit støtter Frp kandidaten vil det kunne påvirke noen til å stemme itråd med hva jeg sier jeg gjør. 
Valget ga et knepent flertall til Frp kandidaten. Kun en stemme skilte de to kandidatene.  
Så Røde Brit brukte landsmøtet til å sikre en Frp vervet som 1.nestleder…..  

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg