Julehøytiden er over.

Så ble det jul i år også merkelig nok.

Tradisjon tro ble begge søstrene besøkt på Lille Julaften for å levere gaver.  Den siste pynten vaskinga og ryddinga ble som vanlig gjort natt til Julaften -eller for å være ærlig I år ble ikke grana pynta først tidlig julaften morgen….
 Datteren ble hentet hjem på Julaften morgen, og vi rakk å spise frokost rundt dekket frokostbord før hun tasset ned i kjellerstua for å se Tre nøtter for Askepott.
Jeg og Yngste Sønn var en tur hos Mamma og Pappa på Julaften formiddag for å ønske God Jul og levere gaver 
Grava til våre to små ble besøkt, krans lagt ned og lys tent og vi svingte inn på gårdsplassen hjemme rett bak julegjestene. Phu, rakk det – nesten…

Inne var det hektisk aktivitet. Gamle Gubben Grå forsøkte å kle på seg dressen, rydde vekk de siste tomme eskene med julepynt,  dekke bordet med duk og koke risgrøt samtidig.  Ikke lett da også og ønske Svigermor og Svoger velkommen på en rolig og avslappet måte.  
Deilig risgrøt ble ferdig, bare litt bak tidsskjemaet.  
Ikke før hadde siste grøt-skje sklidd ned i magen før jeg begynte å mase om at nå var det tid for å begi seg til kirke.   Å rekke Norderhov kirka, som jeg hadde planlagt var utelukket men hvis vi raska litt på kunne vi ennå ha håp om å rekke nærmeste kirke, Ullerål kirke..  Innen  Svoger, Svigermor, Gamle Gubben Grå og jeg satt i bilen kunne jeg konstatere at det ville holde hardt å rekke Ullerål, også, Men vi klarte det med et nødskrik, og dannet baktroppen bak prosesjonen av prest, klokker og konfirmanter inn i kirken og fant oss plasser bakerst.

Julefreden kom sigende etter som julegudstjenesten skred frem, og vel hjemme hadde ungene gjort de siste forberedelsene og snart kunne vi samle oss rundt bordet til deilig julemiddag.  Vi er heldige som har egen kokk til å lage julemiddag, og det skal Gamle Gubben Grå ha, ingen lager så god ribbe som han. Det måtte i så fall være Eldste Sønn.  Så  når disse to har samarbeidet om måltidet måtte det jo bli suksess.

Pakkene ble delt ut. Eldste sønn skåret flest poeng for geniale gavekjøp. Et kaffekrus med teksten “Somlekopp” til Gamle Gubben Grå  og ikke mindre enn to vekkerklokker OG et høyttalersett til Yngste Syvsover Sønn var bare genialt. Ellers var nok sokker den store gave- slageren under vårt juletre. Jeg tror jeg telte til totalt 16 par sokker.

Så var det kaffe, småkaker.og allsang av julesanger. Og selv om det nok var mer kjøpekaker enn hjemmebakst på fatet, så det ikke ut til å legge en demper på julestemningen.  Først nærmere midnatt satte Svoger og Svigermor nesa hjemover. Håper de hadde en hyggelig kveld.

 

1.juledag tasset folk rundt i pyjamas mens vi leste bøker og julehefter, så på film, spilte gitar, dataspill og et Quiz-spill. vi spiste kaker, marsipan og rester etter julemiddagen.  Eldste sønn og jeg var noen turer ute med hunden, ellers tror jeg ikke de andre var utenfor døra.  En herlig avslappende familie-dag.

I dag, 2.juledag har vi og stort sett holdt oss i heimen.  Vi hadde lang felles frokost før Datteren dro hjem. Gamle Gubben Grå tok med seg hunden og gikk Ribbemarsjen. Jeg hadde mer lyst på ribbe enn mars,j og ble hjemme og spiste kald ribbe….  Snart er jeg ferdig med å lese alle juleheftene, spise opp all marsipanen og har og rukket en liten lur godt og lunt  under pels-pleddet mens jeg hørte på knitringa fra peisbålet.   
Det har vært  to deilig avslappende dager. Nå venter romjul og nyttårsfeiring.  Deilige dager sammen med familie, slekt og venner.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg