Deilig med en fridag…

For mange er dette første arbeidsdag etter en lang og velfortjent juleferie.  Mange har vært så heldige og har hatt mer eller mindre fri siden fredag 18. desember.  Jeg kan tenke meg at det skal bli godt å komme i gang igjen.
Jeg har hatt arbeidshelg denne helga, og arbeidet en del i romjula, så jeg kunne glede meg over fridag i dag.  Gamle Gubben Grå og Eldste Sønn skulle på jobb, men de er selvgående og kommer seg ut dæra uten mas eller hjelp. Yngste Sønn hadde fri, så da lå alt til rette for en rolig morgen uten stress.
Gamle Gubben Grå var så snill at han hentet inn avisene til meg, så alt lå til rette for langdeilig frokost med en tekopp, brødskiver med gulost og avisene. Hverdagslykke.

Klokka 08.16 kom SMS en fra NK.  “Hei.  Har du mulighet for å komme på jobb i dag på dagen ? Hilsen NK”  Jeg kjente irritasjonen komme sigende.  Tenk så deilig det hadde vært å ha en fridag i ny og ne uten å motta slike eller liknende meldinger.   Jeg jobber 100 % stilling. Vervet som tillitsvalgt gjør at det ofte blir litt mer.  Jeg er snart 50 og sliter med flere “vondter”.  Jeg trenger fridagene mine for å få hentet meg inn igjen. 
Jeg prøver å ignorere meldingen. NK kan jo ikke vite at jeg har stått opp og har sett SMS en.  
Neste SMS kommer 08.17. Den er fra NK. Den er likelydende som den forrige. Antakelig skyldtes det en teknisk feil eller litt dobbelt-klikking, men det virker like vel som mas.  Jeg gjemmer telefonen under de uleste avisene, men tankene klarer ikke helt å konsentrere seg om avisartiklene.  
Jeg har jo mulighet. Det er ikke noe annet jeg må.. men jeg har overhode ikke lyst…
Jeg har sagt nei til mye overtid i det siste. Det er muligens min “tur”,  men jeg hadde virkelig sett frem til denne fridagen.
Selvsagt kunne jeg trenge overtidspengene.  Det er liksom ikke noen overflod på kontoen.  

Jeg lot vare å svare på tre timer. Regna med at det ordna seg.  Jeg ville ha fridagen min – og jeg skulle ønske jeg snart kunne få ha en fridag uten å ha dårlig samvittighet for ikke å arbeide overtid.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg