Du kaller meg en løgner, Sylvi…

Jeg liker det ikke når folk kaller meg en løgner.  Jeg setter min ære i å fremstå som ærlig og sannferdig. Jeg vet at noen ganger er jeg alt for ærlig. Jeg vet at noen ganger kan min ærlighet og min rett-frem-måte å si ting på såre folk.  Det beklager jeg. Jeg liker ikke å såre mennesker.

Det føles og litt spesielt å bli kalt en løgner av et menneske jeg aldri har møtt.  For jeg har aldri møtt statsråd Listhaug.  Hvordan kan hun da beskylde meg for å være en løgner?

Hersketeknikk kalles det når folk i maktposisjoner utøver sin makt ved å latterliggjøre eller karakterisere mennesker som er i lavere posisjoner enn dem.  Hersketeknikker utføres stort sett av makt mennesker som søker makt kun for å ha makt,  En statsrådspost er en stilling som gir både makt og status, men det viktigste er vel at en statsrådpost gir en posisjon til å lede, ta ansvar og handle slik at utviklingen går den veien man ønsker?

Nå ønsker nok ikke statsråd Listhaug og jeg kanskje den samme utvikling av  innvandring og integreringspolitikken.  Det er greit. Og selv om det er med bekymring jeg følger hennes politiske krumspring for å hindre at folk som flykter fra krig og elendighet skal få mulighet til å skape en trygg fremtid, eller en liten pustepause før oppryddingsarbeidet tar til her i landet,.  så er det politiske beslutninger som hun i tråd av sin statsrådspost  er satt til å fronte.  
Jeg liker det ikke, og jeg vil sloss politisk for å få til en endring, få til en utvikling som gjør at Norge fremdeles kan fremstå som en human stat.

Men det som gjør meg sint. Og som gjør meg sikker på at Sylvi ikke er den rette til å inneha en statsrådspost er at hun går ut og kaller en hel del av landets befolkning for løgnere. 
For Sylvi, jeg er ikke redd for mine barns fremtid.  eller det er vel alle foreldre,  Men det at det kommer flere flyktninger og innvandrere til landet i en periode hvor verden er i brann, gjør meg ikke mer bekymret enn den stadige bekymring alle mødre og fedre til enhver tid har for sine barn.  Ikke er jeg redd for mine fremtidige barnebarns fremtid heller, bare så det er nevnt.

eller…

Nå snakket jeg ikke helt sant. Jeg er litt bekymret for hvor samfunnet utvikler seg. Jeg er bekymret for den fremmedfrykten, det fremmedhatet Sylvi med sine utsagn sprer  eller i det minste gir grobunn for -og både gjødsler og vanner.

Det fremmedhatet og den fremmedfrykten som jeg ser sprer om seg i samfunnet, den skremmer meg. Den gjør meg bekymret for det samfunnet mine barn skal oppdra sine barn i  Men flyktningene og innvandrere skremmer meg ikke.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg