I dag var jeg litt slem…

I lengre tid har jeg irritert meg over at noen av mine Fb venner sprer hat og fremmedfrykt ved å dele og like innvandringsfiendtlige artikler og innlegg .  Og jeg har lurt mye på hva jeg skal gjøre med det.
De som kun var perifere bekjente som jeg hadde som venner bare fordi vi arbeidet sammen en gang i forrige århundre, delte klasserom fire timer i uka på gymnaset eller trådte våre barnesko på de samme bygdeveiene var lette. De slettet jeg bare. De vil knapt merke det. 

Men det var fire personer jeg ikke fikk meg til å slette. De er fine mennesker som jo også poster mye fornftig og som jeg er glad i og bryr meg om.  Jeg har lyst til fremdeles å se bildene deres, lese hva de har til middag og ha kontakt med dem.  Dette er og fire personer som jeg ville snakket med hvis jeg møtte på gata. So jeg av og til tar en kaffekopp med og som nok og ville merke det hvis jeg slettet dem.

Jeg har vurdert å kommentere delingene deres, men vet at i noen tilfeller vil det vekke til live troll jeg ikke ønsker å debatere med. Det pleier å bli så tidkrevende. Og innerst inne har jeg følelsen av at disse fire av og til trykker liker og del uten å tenke helt igjennom hva de liker og deler. Jeg har ikke lyst til at de skal bli stigmatisert av andre venner for holdninger de kanskje ikke har.

For noen dager siden kom jeg over denne glade gjengen på Fb.  Det er en gruppe mot rassisme og fremmedfrykt og for individer, humor og bamseklemmer.   Siden jeg ble medlem har feeden min vært overfyllt av positivitet, humor og hylling av indiidet. Gruppa har i skrivende stund over 30.000 medlemmer.  Det er helt fantastisk – og har gitt meg troen på at verden ikke er blitt helt gal, tross alt.

I dag meldte jeg inn de fire jeg snakket om i sted inn i denne gruppa. 
Nå vil feeden deres overstrømmes av godhet. De vil av gammel vane trykke liker og dele ukritisk. Nå vil de spre det gode budskap, og  kanskje komme til fornuft.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg