RØDVINSRADIKALERNE ER BLITT GAMLE

..I dag var det forberedende møte i SOL i forkant av kommunestyremøtet på torsdag.  .Det var ikke så alt for mange saker som skulle opp, men engasjementet var uvanlig stort – og diskusjonen gikk høyt.  Det som medførte den største debatten var saken om alkoholpolitiske rettningslinjer og da spessielt skjenketidene ved byens utesteder.

Det var jeg som hadde fått i oppgave å forberede den saken til dagens møte.  En oppgave jeg hadde tatt litt for lett på viste det seg.  Min unnskyldning for det var at jeg trodde det var enighet om denne saken i gruppa og derfor ikke trengtes noen grundig argumentasjon for og i mot rådmannens innstilling.  Rådmannens innstilling gikk på å forlenge skjeketiden fra 02.00 til 03.00  Alle høringsuttalelsene, med unntak fra Kristelig Folkeparti sin  støttet Rådmannens innstilling – og jeg som nok er litt påvirket av ungdommene i huset og en datter som arbeider i utelivsbransjen delte også dette synet.  Siden jeg er den eneste som regner meg som kristen og den eneste som pleier å ha noe særlig forståelse for KrF sine kjerneverdier,  regnet jeg med at alle de andre var enige med meg. Så feil kan en ta.

Når jeg tenker på radikale mennesker De gode gamle 68erne som jo flertallet av styret i SOL er representanter for,  tenker jeg på mennesker med sjal og fotformsko som diskuterer politikk rundt bord opplyst av stearinlys plassert i gamle vinflasker mens de drikker vin eller skummende øl mens natta langsomt går mot dag.
I dag hørte jeg argumenter som ødeleggelse av døgnrytmen,  ro på den tiden folk burde sove,  og at alt var mye bedre i gamle dager, da de var unge og Kroa stengte klokka 24.00…

Jeg hørte at faren for overfallsvoldtekter var størst sånn rundt 04.00, og at faren for det minsket hvis ungdommen kom seg hjem klokka 02.00.  Men  jeg har inntrykket at ungdommene drar på nachspill når utestedet stenger klokka 02, og da vandrer de fremdeles hjem rundt 04.00 – bare enda mer påseila fordi de har drukket uten den grad av skjenkekontroll som sjenkestedene bedriver..  
Jeg hørte at utestedene i Hønefoss drev med utbredt oversjenking. Hvis det er tilfelle, noe jeg ikke tror, så må man ta grep for å forhindre oversjenking. Inndragelse av bevilgning er et effeltivt virkemiddel i så måte.  

Jeg hørte at selv om politiet og kommunelegen ikke støttet dette synspunktet, så visste noen i vår gruppe at  lengre sjenketider ville føre til mere vold.  
Jeg vet ikke. Men jeg setter min lit til at politiet har større kunnskap om det temaet enn det jeg har.

Heldigvis virket det som om vår kommunestyrerepresentant støttet mitt syn.  
Men alkoholdebatt kan jo være underholdende og engasjerende. Får jeg tid tror jeg at jeg skal ta en tur opp på galleriet på torsdag.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg