Stolt mamma

I dag har jeg vært i by-salen og sett rundt 90 ungdommer motta fagbrev, svennebrev og kompetansebevis.  Eldste Sønn var en av de, og Gamle Gubben Grå og jeg satt stolte i salen og så den store, flotte gutten vår kledd i dress og moteriktig skjorte gå opp og hente Kompetansebeviset i salgsfaget.  En milepel i en ung manns utdanningsløp.
Jeg har sagt det før, og jeg sier det gjerne igjen; Jeg er stolt av alle de tre barna mine.  Men noen ganger er det frustrerende å være mamma.  Noe ganger er det hardt arbeid, og noen ganger føler man seg totalt mislykket som mamma.  Da trenger man slike dager, dager da poden står der og mottar et papir, et bevis på kunnskap og kompetanse.

Eldste Sønn har møtt flere utfordringer på sin vei enn de andre.  Det ble tidlig klart at han var et barn med det man kaller “spesielle behov eller spesielle utfordringer”.  Alle foreldre som har gått sammen med barna sine den veien, vet hvor lang og kronglete den kan være.  For oss tok det lang tid for å få rett diagnose, riktig navn på hva utfordringene var. Det har og til tider vært en kamp for å få riktig tilrettelegging, riktig tilbud.  Det har vært en kamp å få støttespillere og myndighetspersoner til å se mulighetene og ressursene gutten har, i stedet for begrensingene og utfordringene. 

I dag sto han på by-scenen og mottok beviset på sine kunnskaper og sin kompetanse.  I 3 år har han arbeidet på Meny.  Jeg har for lengst senket skuldrene og tror at med bevis på kunnskap, kompetanse og erfaring så kommer han i likhet med sine søsken, til å klare seg greit i voksenlivet.

Jeg innrømmer det gjerne; en stolt mamma måtte felle en liten tåre eller to i by-salen i dag.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg