Modig fyr, han der nye…

Misforstå meg rett. Jeg har ikke noe i mot han nye. Har ikke så mye i mot noen av de nye i grunn, men må det være så mange av dem? Jeg har arbeidet på samme arbeidsplass i 26 år – i dag.  Jeg vet godt hvordan alt skal være. Hvordan det alltid har vært.  Men nå er det forandringer, omstillinger og nye folk -hele tida. Hu nyeste har jeg ikke en gang klart å lære navnet på.  Det syns jeg er flaut. Må lære det til uka. kan ikke være kjent av å ha en kollega jeg ikke husker hva heter.
Da jeg begynte tok det tre måneder før neste gang det kom ei ny.  (Hu har slutta for lengst) og 2 og et halvt år før det dukket opp enda et nytt ansikt.  Det var kontinuitet, og man lærte hverandre å kjenne, på godt og vondt.  Husker at det irriterte meg grenseløst at jeg ble omtalt som “ny” da jeg hadde arbeidet her i nesten 8 år.    Nå har det kommet 9 nye bare siste året.  9 av 40. Det blir liksom ikke kontinuitet av det.

Men tilbake til han nye. Han jeg synes er en modig fyr.
For det første; 
Han er ikke organisert.  Ganske modig når jeg er tillitsvalgt…

For det andre;
Han sendte meg en SMS i dag.
I går var ikke en god dag på jobben,  I tillegg har jeg arbeidet vanvittig mye i det siste.  Så da jeg gikk fra jobben i går ettermiddag kunngjorde jeg for alle som gadd høre at jeg var utrolig glad jeg hadde frihelg, og at telefonen kom til å stå på lydløs og nåde den som forsøkte å ringe, sende SMS eller på annen måte ta kontakt med meg angående noe som kunne så mye som minne om jobb….
Han nye sendte altså SMS klokka 09.00 i dag morges…. og lever farlig.
Elsa, Jack, eller Ragnar ville aldri sendt meg SMS når jeg var så sliten og sint…(Nå slutta vel alle de tre før det ble så vanlig å sende SMS til hverandre hele tiden – og i gamle dager ville vel enkelte ha skrevet overtid for å bli forstyrra på fritiden av en SMS: Nå er alle tilgjengelige hele tiden.)

For det tredje.
Han lurte på om jeg kunne bytte bort en kveldsvakt mot en dagvakt.
Hallo. Kveldsvakt mot dagvakt – og til og med en D2 vakt!  Ser jeg ut som ei som liker å stå opp om morgenen liksom? virker det som om jeg synes det er greit å løpe rundt helt til klokka 16 og forsøke å få orden i kaoset? 
Modig fyr, han der nye.

Han fikk JA: på spørsmål om bytte av vakt.
Selv om det smerter meg dypt å måtte bytte bort en aftenvakt mot en dagvakt.
Selv om jeg kjente blodet bruse og blodtrykket stige bare av å få en SMS som minnet om jobben.
Han fikk JA av den grunn, av jeg skal noe den kvelden. Mest sannsynlig er det forberedende møte i Sol før kommunestyret den kvelden. Og siden det er jeg som skal på kommunestyremøtet, er liksom hele vitsen at jeg deltar på det møtet. 

Han hadde flaks, han der nye.  Men noen må lære han hvordan vi har det her, hvordan det alltid har vært,

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg