Det gjelder å utnytte dagen

Ferie eller ikke ferie.
Våknet litt før 06,00 – og siden Gamle Gubben Grå fremdeles lå og snorket ved siden av meg, betød det at han hadde forsovet seg. Så da måtte jeg sparke liv i han. Hva skulle verden gjort hvis jeg virkelig tok ferie`? Jeg sovnet fort igjen, og våknet ikke før jeg hørte bilen til Gamle Gubben Grå rygge over singelen på gårdsplassen sånn litt før 07.00. Det var alt for tidlig å stå opp på en første feriedag, så jeg slumret litt til – og var ikke oppe før klokk nærmet seg 08.00

Så var det frokost med avisene. Det beste med ferier og fridager.

Litt husarbeid tok jeg meg og tid til.

Men litt over 11.00 satte jeg kursen mot hytta.  Deilig å komme en liten tur på fjellet.  Inspiserte gulvet i stua etter at Gamle Gubben Grå var oppe og malte det siste strøket for noen uker siden. Det var blitt kjempefint.
Så var det min tur til å finne frem maler-sakene. Denne gangen var det den gamle kjøkkeninnredningen som skulle til pers. Og siden det var fint vær, og jeg er ekspert på å søle, ble skuffer og skapdører tatt med ut i solen og malt der,

Kan man ha det bedre enn å sitte i fjellheimen og male dører i absolutt stillhet? Jeg nøt i hvertfall dagen.  Fint ble det og. Fargen er lys lys grønn. Heter “kryddergrønt” uten at jeg forstår helt den.  Hadde krydderplantene i kjøkkenhagen min fått den fargen, hadde jeg nok luket de vekk. 
Men fargen vil forhåpentligvis bli fin til de brunbeisede veggene inne i hytta. Skal bli spennende å se når jeg får malt to strøk og montert dører og skuffer igjen.

Malekobben tok et par timer, og så satte jeg kursen hjemover igjen. Følte ikke helt for ensomheten på hytta i kveld.

Hjemme ble det grilling. Eldste sønn var grillkokk, og med en deilig kikertsalat med nøtter og litt rødt i glasset, ble det et herremåltid.

En liten telefonsamtale med Mamma fikk jeg og tid til. 
Alt i alt en vel utnyttet første feriedag.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg