Villt, vått og vemmelig

Vi hadde tenkt å tilbringe lørdagen i Molde. Jeg var til og med invitert en tur til røntgenavdelingen av en radiograf jeg kjenner som skulle være på dagvakt. Alltid moro å se andre røntgenavdelinger. vi hadde tenkt å se Moldepanoramaet fra et utsiktspunkt. Man skal visstnok kunne se 22 fjelltopper eller noe slikt derfra.Men da vi sto opp lørdag morgen regnet det, var grått og overskyet. Yr lovet ikke noe særlig bedring utover dagen, og vi tenkte at det sikkert ikke er noe panorama å se i dette været, og at kjøpesentra i Molde er omtrent som kjøpesenter andre steder, fulle av kjedebutikker.-  Så da droppa vi Molde..

Siden vi ikke hadde konkrete planer bille guttene heller være hjemme i huset enn å bli med på en kjøretur litt på måfå for å se hva vi fant på. Så Gamle Gubben Grå og jeg dro av sted alene. Jeg hadde selvsagt en liten ide om hvor vi skulle.

Vi dro til Midsund, Dryna og de øyene der. Det er noen øyer uten veiforbindelse utenfor Molde.  Vi tok ferga over, og Gamle Gubben Grå spanderte kaffe og svele på ferga. Hører liksom med når ener på Vestlandet..
Det var like vått, enda mer vilt men vakkert ute på Midsund. Vi kjørte helt til fergeleie på Dryna og parkerte der.
Vi fant skiltet allerede før vi parkerte bilen, og snart var vi på vei oppover lia. Vi hadde tenkt oss ril Franskehelleren.. Det er en hule hvor fire franske soldater som hadde rømt fra en tysk krigsfangeleir under andre verdenskrig hadde holdt seg skjult. I et halvt år, fra november 44 til mai 45 hadde de fire bodd i hula, med god hjelp av folk fra nærområdet som hadde kommet med forsyninger med faste mellomrom.  Vi fant hulen, og Gubben utforsket den mens jeg ventet et stykke utenfor. Var ikke så lett fremkommelig for ei med mer skruer enn beinvev i øvre del av leggen. Det duskregnet, jeg hadde helt feil sko for vandring i myr, og det var mengder av tunfluer og knott som ville hilse på meg. Endelig kom Gubben ut igjen fra hulen.  Han var godt fornøyd med turen der vi ruslet tilbake til bilen. Vi kom akkurat frem til bilen før regnet høljet ned.

Vi kjørte videre. På Midsund var neste stopp. Der ligger Bjørnehellerne. Tre huler hvor man har funnet rester av skjeletter av bjørner og mennesker som er tidfestet til yngre steinalder,  Her var det og en fin sti langs stranden. Godt opparbeidet med grus og sitteplasser. Vi tok turen på kyststien først. Det var en fin runde. Men det striregnet hele tiden. Da vi etter en times tid var tilbake til bilen var jeg gjennomvåt, og litt kald. Jeg ba tynt om å få slippe å gå opp å klatre rundt i tre steinalderhuler. Tror Gamle Gubben Grå også var fornøyd, for selv om han hadde bedre tur-klær enn meg, så var han ganske våt han og.

Så gikk turen tilbake til ferge-leiet og ganske raskt var vi hjemme i Bud.  Det smakte godt med middag, og tulle seg inn i et pledd i sofaen foran TVn.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg