Ferie er fri fra jobb….

Etter noe litt fulle arbeidsuker, og et av de tøffeste arbeidsperiodene jeg har vært igjennom på lenge startet jeg ferie i dag.  Og det skulle bli godt!!!  Ikke bare fordi jeg har 1.000 ting jeg MÅ gjøre før jul, men fordi jeg i det siste har vært så utrolig sliten.  Jeg er tydeligvis ikke 30 lenger, og kabalen med full jobb, mange verv, voksne barn og enda mer voksne foreldre har tatt på.. Stakkars Gamle Gubben Grå, han har blitt salderingspost – og klagemur.  

Første telefon fra jobben kom litt før klokka 12.00.  En litt snurt Direktør som konstaterte at jeg ikke hadde svart på mailen hun sendte klokka 08.13.  Nei, det medfører nok riktighet det.  08.13 sov jeg – etter å ha værtoppe klokka 05.00 for å kjøre Yngste Sønn på jobb.  Men det sa jeg ikke til direktøren… Vel, hun fikk svaret hun ønsket på spørsmålet sitt, og Gamle Gubben Grå og jeg kunne fortsette julegave-jakten. “Du kommer vel på avslutningen i morgen?” sa Direktøren, men det gjør jeg nok ikke for jeg har ferie sa jeg.  “Å skal du ha lang juleferie? Kos deg masse i jula “sa Direktøren.  Jeg takket for det – og holdt klokelig munn om at bedriften vår er en bedrift med aktivitet 24 timer i døgnet, 7 dager i uka -også i julen. Jeg har ferie denne uka; men når julen ringes inn på julaften er jeg i likhet med utrolig mange andre kollegaer på jobb.

Andre telefon fra jobb kom litt over 15.30.  Det var Sjefen.  Hun hadde i det minste vett og høflighet til å unnskylde at hun ringte meg på fridagen, men så kom spørsmålet om noe om et møte 9. januar.  Dette var tydeligvis så viktig å avklare i dag at jeg måtte forstyrres i ferien..  Da vi avsluttet samtalen og jeg sa God Jul, svarte hun at hun sikkert så meg før det. Jeg sa at jeg hadde ferie og ikke kom til å komme på jobb før julaften klokka 15.00, og at jeg håpet hun da var et helt annet sted enn på jobb. “Jammen, du kommer vel innom jobben før jul?” sa  Sjefen da.  ..
Tror ledelsen trenger å lære hvordan jeg definerer ferie…Ferie er for meg å ikke være på jobb., ikke få telefoner fra jobb og overhode ikke tenke jobb.
Før, da ikke alle var så tilgjengelige hele tiden, hadde jeg skrevet overtid for disse to telefonsamtalene.  En halv time overtid for hver av samtalene. (Påbegynt halvtime skal godtgjøres med en halvtime..) Eller siden det var en feriedag og ikke bare en fridag antar jeg vi hadde krevd å få igjen en feriedag.  Men det er vel ikke lurt å prøve på nåi dette fantastisk frie og fleksible arbeidslivets tidsalder.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg