Huset fullt av liv

Eldste sønn kom hjem på Lille Julaften, og var til andre juledag. Datteren kom på morgenen Julaften og dro hjem i dag, tredje juledag.   Og det har vært så utrolig koselig og ha de hjemme alle sammen samtidig.  Datteren og eldste Sønn bor 10 minutter og 15 minutters kjøring herfra, og vi ser de ganske ofte. Men det er bare i julen de kommer og overnatter i flere dager,  Og det er for meg det aller beste med julen.

Julaften formiddag var det mest stress før jeg skulle på jobb. Datteren skulle hentes, vi skulle besøke Mormor og Bessa, levere de siste gavene hos niesen, spise lang julefrokost, skrelle poteter, dekke bord, lage grøt, se “Tre nøtter for Askepott” , ha fem stykker gjennom dusjen alt før Svigermor og Svoger kom klokka 13.30 og jeg skulle dra på jobb.  

Men etter at jeg kom hjem fra jobb rundt midnatt, fikk sagt “Hei og Hade” til Svoger og Svigermor ,så var det bare oss, den flotte familien min.  Vi så på julegaver og snakket til langt på natt. Datteren sovnet sammenkrøpet under pelspleddet i sofaen og Yngste Sønn sovnet rett ut i “Tantesofaen” før Gamle Gubben Grå og jeg slukket alle lys og krøp fornøyde til sengs sånn rundt 02.30.  

Første juledag var det lang frokost, og så var noen av oss en tur ute hos Mormor og Bessa mens de to andre lagde middag. 
Vi spiste deilig middag.  Pinnekjøtt og en kålrotstappe som noen av en eller annen grunn hadde valgt å tilsette hvitløkspulver i, gjorde at vi fikk en lang diskusjon rundt temaet tradisjoner og tradisjonskost – og denne familiens årvisse diskusjon om hvor vidt vi skal ha kokte grønnsaker til ribba i tillegg til surkål og rødkål.  Datteren vil ha mer grønntfor – og det har vi hatt de to siste åra, men jeg hadde helt glemt å kjøpegrønnsaksblanding  til juleribba i år.   Så fortsatte diskusjonen om hvorvidt ribba, medisterpølsene og medisterkakene – og i år også pinnekjøttet trengte brun saus.
Vi avsluttet kvelden med å spille “Politisk ukorrekt”.  En familieaktivitet som nok ikke er helt politisk korrekt at gamle foreldre gjørsammen med sine voksne barn en hellig første juledag.  

Andre dag jul bare sløva vi, og Eldste Sønn satte kursen hjem utpå kvelden  Vi håper han tar en tur oppover igjen senere i jula eller til nyttår.Det var og tid til lange og underholdende samtaler om de forunderligste temaer. Vi virkelig koser oss sammen.  Ungene, med film i kjellerstua og Gamle Gubben Grå og jeg med hver vår bok under hvert vårt pelspledd på hver vår sofa i stua.  Og så, noen herlige samtaler innimellom. 

I dag dro Datteren.  
Men fremdeles er det liv og moro i heimen .I kveld koste vi oss med taco mens vi sang og analyserte gamle britiske protestviser.  
Det er ikke det tema som ikke kan dukke opp rundt spisebordet vårt.  
Jeg virkelig elsker denne fine, merkelige familien min.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg