Juridisk abort

Av alle idiotiske forslag jeg har hørt noe politisk parti har forsøkt å fremme i det siste, er forslaget om Juridisk abort et av de som har provosert meg mest.  Selvsagt kommer forslaget fra Frp.   Nærmere bestemt Stavanger Frp. Jeg håper inderlig forslaget blir stoppet lenge før det når stortinget. Det skal gjennom Rogaland Frp sitt fylkesårsmøte og Frp sitt landsmøte før det når så langt.

Som abortmotstander er det sikkert ikke overraskende at jeg er i mot en “Juridisk abort”.  
Ja, jeg vet. Rødt medlem og abortmotstander Det hører liksom ikke sammen. Men sorry, kvinnefronten. Jeg mener altså at det å ta liv er feil. Selv når det er snakk om et foster.
Nå skulle dette innlegget handle om juridisk abort, men siden jeg nå sikkert har hisset på meg en hel haug lesere bare ved å si at jeg er abortmotstander tenkte jeg at jeg skulle utdype mitt standpunkt;.

Som prinsipp mener jeg det er feil å ta liv, og nå snakker vi om menneskeliv.  Jeg er ikke motstander av jakt, og ja – jeg spiser kjøtt.  Så hold mat unna denne diskusjonen. 
Selv om jeg er abortmotstander, så er jeg ikke noen tilhenger av Børre Knutsen og Ludvik Nessan. 
Det finnes utrolig mange gode grunner til at en kvinne, eller et par, velger abort, (og noen mindre gode).  Så lenge det å ta abort er lov i Norge, så står den enkelte fritt til å ta det valget. Jeg ønsker ikke på noen som helst måte å fordømme eller moralisere over for kvinner som har tatt dette vanskelige valget.  
I noen tilfeller vil jeg nok og kunne mene at abort er et riktig valg. 
Så rent prinsipielt  og langt fra bombastisk, mener jeg at abort er feil.

Juridisk abort, som Stavanger Frp ønsker å utrede gir den biologiske faren muligheten til å avstå fra både rettigheter og plikter ved et farskap. Det vil si at det fødes barn som rent juridisk er farløse.  De har ingen pappa.  Mener Stavanger Frp at det er riktig å ta fra disse barnene retten til en pappa? 
Jeg var ung lenge før “angrepillen” og  “Gjør-det-selv-hjemme-pille-abort” var en realitet.  
Jeg vet om mange unge gutter som fikk totalt hetta når det viste seg at kjæresten var gravid.  De aller aller fleste av dem ble supre pappaer-når de og tanken bare fikk modnet litt.   Hadde de hatt muligheten til å fraskrive seg alt ansvar for sine handlinger og bare stikke av med halen (bokstavelig talt) mellom bena, så hadde de gjort det.  Ønsker Stavanger Frp og frata disse unge mennene muligheten til å ta den modningsprosessen og frata de gleden det er å være pappa?  

Politisk sett er Frp det partiet som er lengst unna min tankegang og mine ønsker for samfunnsutviklingen.  Men jeg vet at det finnes mange fornuftige mennesker også i Frp.  Jeg håper og tror at dette forslaget faller lenge før det blir nødvendig å realitetsbehandle det.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg