Sur kjerring på bytur.

Tok morgenturen nede i sentrum av Hønebyen i dag og.  Isfrie fortau og folketomme gater fristet både meg og Kjøteren. Og så er det så utrolig mye rart og snuse på der nede, synes Kjøteren. 
Irriterte meg over hundedritt. Når jeg med min rygg klarer å bøye meg å plukke opp dritt etter Kjøteren klarer du det også.
Irriterte meg over at Livbanen fremdeles lå innestengt bak anleggsgjerder, så man ikke kan følge Dronningensgate fra kirken til stadion. Det har ikke skjedd en dritt på den plassen på flere måneder.
Irriterte meg over tomflasker, ølbokser og søppel  som lå slengt over alt. Skjerp dere folkens!
Irriterte meg over at det på fortauet ved Fordkvartalet var fullt av glasskår, Greit at man river hus, men rydd opp utenfor anleggsgjerdet!  Ikke mye gøy for Kjøteren å få potene fulle av glasskår.

Men da jeg ble stående ved den gamle gymsalen til gymnaset og vente mens Kjøteren for 15. gang minst markerte revir ved å urinere på offentlig plass, gikk irritasjonen over til sinne.  For på et sikringsskap eller hva det nå er oppdaget jeg en plakat fra nynazistene, eller “Den nordiske motstandsbevegelsen”  som de kaller seg.  
SLIK SØPPEL VIL JEG IKKE HA I BYEN MIN!!!!.
Det var ikke bare en plakat. På min vandring og gjennom bilvinduet på vei hjem, kunne jeg observere minst 8 plakater fra nynazistene.

Forbitret og forbannet la jeg ut bilde av en av plakatene på Fb med beskjed om at slik ville jeg ikke se i byen min.
Jeg mener ikke å kneble ytringsfriheten, men det er lov å komme med mot-ytringer. 
Fikk ikke alt for mange reaksjoner. Skjerp dere folkens, er slike ytringer OK? 
Men derimot fikk jeg troen på ungdommen.  En av mine yngre “venner” reagerteog spurte om å få dele bildet med sin egen tekst. Selvsagt fikk hun lov til det. Hun lekte seg litt med fotoshop, og la ut dette bildet som en oppfordring til  hvordan plakatene kunne bekjempes.Og hennes sikkert noe yngre venner reagerte. Det gjorde meg glad.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg