Vi dobler lønna di

 

I dag snakket jeg med en kvinne som arbeidet i en helt annen bransje enn meg.  Ei som hadde høy utdanning og hadde gjort karriere i det private næringsliv.  Hun var dyktig, hadde sikkert arbeidet hardt og mye, og tatt en del riktige grep.  Hun var interessant og inspirerende å snakke med. 

For en del år siden hadde hun hatt en god stilling i det offentlige, da hun hadde fått jobbtilbud fra et privat firma. Hun hadde til og begynne med ikke vært spesielt lysten på et jobb-bytte, men da de hadde tilbudt å doble lønna hennes hadde hun latt seg friste.  

Jeg tenkte med meg selv, at det hørtes helt eventyrlig ut.  Tenk å kunne doble månedslønna si sånn helt plutselig fra en måned til en annen.  Fra å få rundt 30.000 inn på konto hver måned når skatten er trukket, ville jeg plutselig få 60.000 inn på kontoen på lønningsdag. Og ikke bare en måned, men hver måned i uoverskuelig fremtid.
Det er noe annet enn den lønnsveksten vi vanlige offentlig ansatte kan håpe på. I  år kommer vi vel til å få en lønnsvekst på rundt 3%, som i mitt eksempel med 30.000 utbetalt i måneden vil tilsi ca 900 kroner mer i måneden.  Er vi heldige i år er det mer enn prisveksten, slik at vi i år får en reallønnsvekst.  Det hadde mange av oss ikke i 2016. da den generelle lønnsveksten var lavere enn prisveksten.  Det er en viss forskjell på å få 900 kroner mer i måneden og det å få 30.000 mer utbetalt i måneden.

Kvinnen jeg snakket med gjorde det bra også i den nye stillingen i det nye firmaet. Trivdes og blomstret.
Etter noen år fikk et nytt firma øynene opp for hvor flink og dyktig hun var.  På ny fikk hun et jobbtilbud uten at hun i grunn var på  søken etter ny jobb.  Men hun var dyktig. Hun . var god. Og dette nye firmaet VILLE ha henne.  Så til slutt kom de med et jobbtilbud hvor de tilbød seg å doble lønna hennes.   Ikke overraskende lot hun seg friste og sa ja. 
Hun hadde vært en del år i det første firmaet. Jeg husker ikke hvor lenge. Men for vårt regnestykke kan vi si 10 år med en normal lønnsvekst på rundt 3 %.  I virkeligheten har hun sikkert hatt en kraftigere lønnsvekst, flink og høy stilling i en bransje med mye penger. Men si at lønna på 60.000 utbetalt i måneden hadde økt til 80.000 i måneden.  Nå ble den da økt til 160.000 kr utbetalt i måneden etter skatt. 

Det svimler litt for en sånn som meg.
Når jeg fører lønnsforhandlinger står diskusjonen ofte i hvorvidt ett oppgjør skal være på 2,994% eller 3,001%.
Kamp om småpenger som nok mer gjør en prinsipiell enn en reell forskjell både for arbeidsgiver og arbeidstaker.

Hvis det er en arbeidsgiver der ute som er villig til å doble lønna mi, er det bare å ta kontakt.  Kan nok vurdere tilbudet selv om lønnsveksten bare blir på 75%.  Og du nåværende arbeidsgiver; dobler du lønna til alle radiografene ved årets lønnsoppgjør så har vi en deal.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg