Hils på Charlie

Turbo, vår helt spesielle papillon døde som noen kanskje husker på tragisk vis i slutten av august.  Det er alltid tøft når kjæledyr dør, og ekstra tøft når det skjer på tragisk vis mens de er fulle av liv.  
 Jeg har alltid tenkt at jeg skulle ha ny hund.  Men ikke med en gang.  Men etter som vinteren gikk mer og mer over i vår, og jeg fikk litt mer energi har jeg følt at nå, nå er tiden inne til å få en ny hund i huset.  Kjøteren, verdens beste godgutt på snart 15 år er plaget av gikt, og det er ikke alltid han orker turer på over 800 meter uten at vi må snu.  Det ble tydeligere og tydeligere at vi måtte ha på plass hund nummer to i huset.

Vi er ikke så opptatt av rase. Har ingen planer om utstilling og avl, Alle våre hunder har vært omplasseringshunder .Så da ble det å tråle Finn på leting etter riktig hund.  
Når man velger omplasseringshund har vi erfart at det er lurt å ikke la seg blende av de søteste bildene eller de tristeste historiene.  Vi er relativt vante hunde-folk, men å ta til seg en fire år gammel hannhund med adferds-problemer er en rask måte å be om mye arbeid, eller mye problemer.   Det gjelder å lese litt mellom linjene, for skal du gi bort en hund som gjør på alt fra naboens katt til en flue er det ikke sikkert du nevner i teksten at det er nabolagets gneldrebikkje som skal omplasseres før naboklagene fører til politianmeldelse.  Nei de står som regel allergi eller endret livssituasjon.  

Vel, etter å ha lett en stund, kom Charlie til oss forrige lørdag.  Vi har hatt han en uke på prøve, og i dag ble han vår!
Det med å ha hunden på prøve en ukes tid har vi hatt gode erfaringer med.  Det er ikke så endelig.  Vi kan angre hvis vi ser at den voksne hunden har utfordringer vi ikke helt så, eller at han ikke finner seg til rette hos oss. Spesielt siden vi har en hund fra før var det viktig for oss at  hundene kom over ens.  

Charlie er en Chihuahua og en utrolig liten hund for meg som er vant med labrador, og gjeterhunder.  Det første jeg tenkte da han hoppet ut av bilen til matmor forrige helg var så utrolig liten han var.  Men det er mye hund i liten kropp, og mye herlig personlighet.  Han har heldigvis også blitt oppdratt som hund.  Det er bra, for jeg er ikke typen til å ha en veskehund.  Det er mye mer enn kiloene som er forskjellen på meg og Paris Hilton kan du trygt si.  

Så si hei til Charlie vårt nye familiemedlem..  Som herjeleiker med Yngste Sønn, har fast koseplass på fanget til Gamle Gubben Grå og totalt har smeltet hjertet mitt. Kort sagt vår nye familiemedlem.

2 kommentarer
  1. Gratulerer med nytt familiemedlem! Min første hund var også en omplasseringshund, de kan være vel så trivelige som andre hunder. Så flott at dere velger hund utfra hva som passer dere enn et søtt bilde av en valp.

  2. Lillian: Takk.
   Omplasseringshunder er som hunder flest. Men noen har kanskje litt mer eller mindre med seg i bagasjen som kan gi utfordringer i hverdagen.
   Denne søtingen har bare hatt hundeeiere som innså at nye stillinger med mye reising ikke var forenelig med hund – og stadig skifte av hundevakter.
   Han har mye dressur inne, men vi merker at han ikke er vant med å gå så mye i skogen og være så mye i aktivitet som vi legger opp til.
   Så nå har vi en mikro-hund som snorker fornøyd når kvelden kommer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg