Charlie

For tre uker siden ble Charlie en del av vår familie. En liten stor tøffing av en Chihuahua på 3,5 kg.
Vår store, gamle hund Toby overser han tilsynelatende, men er vi ute å tur har han et våkent øye på hvor “småen” er hen. Charlie derimot prøver å tøffe seg på unghunders vis, samtidig ser han beundrende på Toby når han vasser sikker ut i bekker og tjern og gjør andre tøffe handlinger en liten fyr bare kan drømme om.  
Charlie er tøff, og vil så gjerne være stor og fryktinngytende.  Det er ikke så lett når man er under halvparten så stor som nabo-katta.  .

Jeg hadde vel aldri trodd at jeg skulle ende opp med en “veske-hund”. 
For ei som har hatt hund for å komme seg ut i skog og mark, har ikke disse yndige små mote-hundene vært helt det jeg regner som bikkje. Jeg har nok som en del andre hatt noen fordommer mot Chihuahuaene.  
Men etter å ha lest litt om rasen, kom jeg til t det kunne være rasen for oss.  
Jeg vil gjerne ha en tur-venn med på turene mine. En som liker seg ute, og klarer å rusle rundt sammen med meg i timevis de gangene jeg gjør det. Men samtidig må vi ha en rase som ikke trenger de lange turene de dagene energien og tidsskjemaet ikke tilsier at det blir langtur.  En som da er fornøyd med småturene i nærområdet.  

En hund som koser seg ute i hagen, og ikke gneldrer hver gang noen går forbi.  
Der jobber vi litt.  Han blir fort revet med når Toby prøver å fange motorsykler eller gneldrer som besatt hver gang “rødreven” (Hunden til naboen)  går forbi.  Nå går ikke “Rødreven” akkurat stille og rolig forbi hagegjerdet vårt på sine lufteturer, så det er vanskelig å distrahere hundene våre når han kommer gående.  

Charlie har tatt oss alle med storm,  Jeg tror han fremdeles synes det er litt skummelt å gå i skogen, men det kommer seg.  Vi har heller ikke testet ut hvordan han takler en skikkelig regnværsdag -og det skal bli spennende å se hvordan han er på vinteren.  Vinterdekken og regnfrakk vurderes.  Men vi ser det an.  Korte turer går nok greit, bare han får hvilt og tørket seg i gode varme omgivelser når han kommer inn. Så da blir det vel bare å la han grave seg ned i teppehaugen i buret eller på et fang.

Charlie er en ordentlig kosegutt som elsker å kose seg på et fang eller på en sofa tett, tett inntil oss.  Han lager huler i fleecepleddet inne i buret og er et ordentlig murmeldyr når vi har noen late dager.

Charlie er rene Kinder-egget. Du vet, tre ting på en gang. I han har vi fått hund, for han er en hund med alle hunders kjennetegn.  En valp, for han er så liten og søt som en valp og det vil han alltid være, og en katt.  En skikkelig kosekatt som elsker å ligge på fanget.

Takk for at akkurat vi fikk lov til å overta Charlie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg