Hjemmeferie del 21 Lorry

Søndagsmiddag på selveste Lorry var en god ide.  Til tross for at Gamle Gubben Grå er født og oppvokst i Oslo har han aldri vært på Lorry-  Han levde vel et litt vel beskyttet liv der oppe i Hagenissebyen…  Jeg har selvsagt vært der før, men det er lenge siden.  Det var i den glade studenttida en gang på midten av 80 tallet, så det var på tide med en gjenvisitt.  

Lorry var ikke en av mine faste vannhull, en jeg var der et par ganger.  Jeg husker det som et åpent og inkluderende sted.  
Lorry er et myteomspennende sted. Restauranten har vært i drift siden 1870- tallet.  Det er et såkalt “brunt” og uformelt spisested. 

Lorry er kjent for sitt store utvalg av øl.  For tiden står det over 200 forskjellige øl i øl-menyen. Ja, de har egen øl-meny. Gamle Gubben Grå, som er mer enn gjennomsnittet opptatt av øl trodde nesten han var kommet til himmelen der han lykkelig studerte utvalget.  Gubben er jo kokk, og vanligvis bruker han lang tid på å studere menyen for å finne ut hva han ønsker å spise, men matvalget gikk greit – da led han nok mer valgets kval når det kom til drikke.

Dette var en varm fin sommerdag, så vi satt selvsagt på uteserveringa. Men interiøret på Lorry bør oppleves.  Det er et fargerikt spisested med skinnsofaer i separate sittebåser og kelnere med hvite skjorter, tversoversløyfe, press i buksene og serveringsforkler.   
Mange kunstnere har gitt bilder til Lorry.  Kanskje i betaling for servering?   Jeg kan nevne noen som Per Krogh LudvikEikaas, , Jacob Weidemann, tegneren Pedro, og mange mange flere, både norske og internasjonale.

Lorry har også Norges største samling av utstoppede dyr, Giraffen på bildet står ute, og er ikke en av dem. Men inne har de en ekte utstoppet giraff sammen med blant annet en antilope, en brunbjørn, og en kongeørn.
Det er plassert mange andre rariteter rundt om i spisestedet også blant annet fire dinosaur-tenner, en tysk krigerhjelm fra 1600 tallet og en barnerustning for å nevne noe.  
Vi må helt klart tilbake en mørkhostkveld og virkelig oppleve stedet.

Maten var det ikke noe å si på.  Jeg spiste norsk mozzarellaost fra Larvik(?) med basilikumsaus, pinjekjerner og tomater. Gamle Gubben Grå koste seg med Bratwurst og potetsalat – og heller ikke kokken hadde noe å sette fingeren på.  Store nok porsjoner, og jeg som var redd for at jeg kom til å måtte bevilge meg en burger på vei hjem når jeg “bare” spiste ost og tomater tok meg selv i å tenke at “Å så mett jeg er,” da jeg noen timer senere kjørte på ringveien på vei hjem.
Vi droppet desserten og tok i stedet en ekstra  øl.

Vi så ingen kjente samfunnstopper eller politikere på Lorry da vi var der, men ryktene skal ha det til at de ofte havner her på Nachspiel etter slottsmiddager, NHO fester eller sånne hagefester de har i forlagsbransjen.  Husker jeg ikke feil var vel Trond Giske på et nachspiel her etter en NHO fest den gangen han satt i regjering.  Det ble en del avisskriverier om det, men som regel er det el slik at det som skjer på Lorry blir påLorry.

Dette innlegget er overhode ikke betalt eller sponset på noe som helst vis, sånn hvis noen skulle lure.  

6 kommentarer

Siste innlegg