Å gubbene satt i kveldinga og koste seg med skllinga…

Nominasjonsprosessene i de forskjellige partiene er i gang.  Hvem skal stå langt oppe på lista, og hvem skal være listefyll?  Hvem skal kumuleres, og ha “sikker” plass? 
Politikere spør seg selv;  “Har jeg råd til å slutte som politiker? Har jeg råd til å tape kampen om Gruppeleder-vervet? Formannskapsplassen? Hovedkomiteen?” 
Gruppelederen for det største partiet i kommunen skal ha en fast godtgjøring på 190.000 kromer i honorar pluss møtegodtgjørelse.  190.000 kroner er ganske mange penger.  En nyutdannet radiograf må arbeide et halvt år for å tjene opp den summen.  Nesten 16.000kroner i måneden før skatt bør utgjøre en bra del av inntekten for de fleste.  Har man virkelig råd til å gå så mye ned i inntekt, selv om engasjementet ikke er helt på topp?
Dette gjelder og opposisjonspartiene.  MDG-mannen og Solidaritetslistas egen representant er gruppeledere for sine grupper som består bare av dem..  De har en årsinntekt på 100.000 kroner.

Det blir galt hvis motivasjonen for å gå på en periode til er økonomisk betinget.  Vi er jo best tjent med å ha de mest engasjerte politikerne med i utvalg og kommunestyret, ikke de som ikke har råd til å la være.   

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg