Aldri mer.

I går-natt var det 80 år siden Krystallnatten.
Det ble holdt en markering på Søndre Torg i går kveld til minne om det som skjedde den gangen, og som de neste årene utviklet seg videre til Holocaust.
Synagoge-massakren i USA nylig viste at dette dessverre er aktualisert også i vår egen tid, med voksende tendenser i flere land til nasjonalistisk ekstremisme, antisemittisme og etnisk legitimert av-humanisering.  Vi ser og et økende antall tilfeller av rasistisk motivert hat-retorikk og voldsbruk.

Det var en verdig markering, som tok avstand fra alle former for rasisme, antisemittisme, xenofobi og islamofobi. Det ble og markert avstand fra alle former for etnisk rensning og diskriminering, og viktigheten av likeverd, menneskerettigheter og humanisme – på tvers av etnisitet, politiske skillelinjer og religiøse og ikke-religiøse livssyn.
Det man ønsket med markeringen er at det aldri skal skje igjen.

Vi var vel et sted mellom 20 og 30 stykker som sto der på torget med fakler og hørte på appellene   Gamle Gubben Grå var og med.  Det er så kos når han blir med på slike ting.  Datteren til ei venninne av meg, dukket og opp.  Gøy å se ungdom som engasjerer seg. 


 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg