Det er sikkert politisk ukorrekt……

Det er sikker ikke politisk korrekt men jeg må si at jeg får mer og mer sansen for Trine Skei Grande.  
Der sitter hu med et vinglass i hånda nede i Madrid og blir ringt opp av en fyr fra Høyre som er litt i tvil om Venstres standpunkt i en budsjettsak. De har liksom gitt litt tvetydige signaler.  Er de for eller er de mot å reversere kuttene i støtten til Human Right Servises?  
Hallo!!!! Venstre gir alltid tvetydige signaler! De blir ikke kalt vingle-venstre for ingen ting.  Høyrefolk skal nå gjøre alt så vanskelig. Venstrefolk vet aldri helt hva de mener.  Ett år svarte jeg “vet ikke” på alle spørsmålene i en slik valgomat, og da fikk jeg beskjed om at Venstre var partiet jeg burde stemme på….

Men altså.  Trine satt der nede i varmen og koste seg med et glass vin en lørdag ettermiddag langt unna alle kommunikasjonsrådgivere , og så ringer han Høyre-fyren og begynner å gnåle om at Raja sier ditt, og Raja sier datt.  Ja, så svarer Trine der nede i varmen.  Dr nede på en bar i solen med et glass vin i hånden svarer Trine som jeg skulle ha gjort det selv.  Uten filter, uten å tenke seg om eller noe tar hun en slurk vin, klarner stemmen og forteller han Høyre-fyren hva hun mener og Raja – og om Venstres standpunkt il støtten til HRS.  Og så har han derre Høyre-fyren satt telefonen på høyttaler så Raja får med seg hvert eneste ord.  Raja gikk rett ut i sykmelding..

Det finnes noen stakkars sjeler som har blitt utsatt for “Brit uten filter” opp gjennom årene.  Jeg kan tenke Trine uten filter og Brit uten filter kan fortones ganske likt.  Men  motsetning til Raja har så vidt jeg vet ingen av de som har blitt utsatt for “Brit uten filter” ått ut i sykemelding av det. At ikke hun svenske vikar-sykepleieren som ble utsatt for min vrede da jeg var pasient gikk ut i sykemelding ser jeg på som et under  Hun må tydeligvis ha mer b— enn Raja. 

Jeg unnskylder ikke Trines oppførsel.  Det er ikke pent å karakterisere folk med eller uten høyttaler.  Men hvor mange damer i politikken har ikke opplevd  hersketeknikker, umyndiggjøring eller blitt idioterklært av mannlige politiske motstandere i og utenfor eget parti? “Lille frøken Walbækken” sa en av de virkelig store politikerne i vår kommune fra kommunestyresalens talerstol. “Lille frøken Walbækken”  vet ikke helt, skjønner ikke helt, lar følelsene rive av med seg….
Lille ? Jeg var rundt 50 år.. og veide godt over 100 kg.
Frøken? Jeg hadde vært gift i rundt 20 år….
Walbækken ? Det er pikenavnet mitt.  Bøhler navnet tok jeg da jeg giftet meg for som sagt 20 år før kommentarene falt…

Jeg var ny og bare vara i kommunestyret da setningene tordnet fra talerstolen. Raja er en erfaren politiker.  
Det å spille offer er også en form for hersketeknikk.  Stakkars Raja ble sykmeldt etter at hun gæerne kjerringa hadde utbasunert hva hun mente om han for åpen telefon. Hvem får samfunnets sympati?  Han stakkars sykemeldte mannen eller hun derre gæerne kjerringa ?
Raja ble skjelt ut 10.november og ble sykemeldt over 2 uker senere….. 
Hvordan har pressen fått greie på sykemeldingen?
Er det en maktkamp på gang i Venstre mellom Raja og Skei Grande?

Vel Trine, du har min fulle sympati  Jeg håper du nok en gang står han av som de sier nordafor, og at heller ikke denne saken knekker deg eller får noe å si for din politiske karriere.  Du er tøff, du har vært ute en vint…   eller det var vel snarere en sommernatt at du var ute i kornåkeren?  Vel, det har stormet rundt deg før… Jeg har sansen for deg.

 

2 kommentarer
  1. Jeg er så forb….enig med deg!!! Du får det så inderlig godt sagt . Dette er ren skjær hersketeknikk fra Rajas side! Direkte latterlig av en mann med hans bakgrunn å sykmelde seg fordi en “kjerring” har slengt med kjeften. Takk for at du sier det høyt!
   Jeg stemmer virkelig ikke på T.S.G, men fy søren jeg har mer og mer sansen for henne!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg