Prisen på en Sarkofag i 2024.

 

Noe ganger fungerer denne kjerring-hjernen slik at jeg fester meg med noe som i grunn er utrolig lite viktig. Så også i dag. For hva er det som liksom kverner oppe i hodet til denne kjerringa etter at hun har lest gjennom noen avisenes reaksjoner på statsbudsjettet? Jo, en budsjett-post på skarve 20 millioner. De fleste summene i det budsjettet er jo på både ti og hundretalls milliarder. Men jeg har altså hengt meg opp  en sum på 20 millioner.

Ikke har jeg egentlig så god greie på temaet heller, så jeg er kanskje ikke den rette til å bedømme hvor vidt budsjett-posten er satt litt høyt eller ikke. Jeg har ennå ikke konkludert.
Vet du hva prisen på en sarkofag er for tiden?

20 millioner er nemlig satt av på statsbudsjettet til en sarkofag til Kongen og Dronningen, når de nå måtte trenge et siste hvilested.
Sarkofagen skal plasseres i Det kongelige mausoleum som er et kongelig gravkapell på Akershus slott i Oslo. Der står det fra før to sarkofager. I en hvit en i marmor hviler Kong Haakon VII og dronning Maud, i den andre hviler Kong Olav V, og hans kone Kronprinsesse Martha. (Hun døde før hun ble dronning.) Denne sarkofagen er laget av bronse.

Jeg sier ikke at 20 millioner er for mye penger. Det har jeg ingen forutsetning for å ha noen formening om. Det er det som får det til å snurre litt i hjernebarken.
Jeg finner en artikkel fra 2018 hvor det står om pris på sarkofagen til Dronning Margrethe i Danmark. Den hadde en pris på 29 millioner kroner i 2018. Den er i støpt glass. Ja, den skal romme to personer den og. Både Dronning Margrethe og hennes ektemann prins Henrik.

Så med det til sammenligning er ikke 20 millioner i 2025 kroner noe å reagere på. Jeg ønsker jo Kongen og Dronningen alt godt, også etter sin død.
Så kan jeg gå videre og konsentrere meg om resten av statsbudsjettet. Det er nok poster som er langt viktigere å ha fokuset på.

 

 

 

2 kommentarer

    1. Vet ikke hva en sarkofag koster men det er jo den evige hvile for et kongeparet. Burde vært ordnet for lenge siden. Syns dette er uverdig. Vi har et folkevalgt monarki. Det må også planlegges en sarkofag for kommende genrasjoner

      1. En sarkofag for hvert kongepar, det er liksom kista. Så det holder med et kongepar i hver. Gravkammeret har man.
        20 millioner for en sarkofag, ei kiste høres dyrt ut. Men Dronning Margrethe og Prins Henrik sin i Danmark kostet 29 millioner i 2018. Den er i støpt glass, Så det virker ikke så overdådig o sammenlikning.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg