Ukemeny-bloggeren på plassen over meg på topplista har ikke kommet med noen ny ukemeny denne uka. Kanskje like greit. Det er en del oppskrifter som går på repeat der inne.
Vel, jeg skal ikke kritisere. Hvor mange innlegg er det jeg har skrevet om blomkålsuppe? Var det ikke 17 eller noe slikt? Orker ikke sjekke. Det er uansett alt for mange.
I dag vil jeg derimot skrive om en rett jeg ikke har skrevet om før. Oppskriften er fra Vinbladet 3/2004. Det er en betesalat med ostekrem. Vegetarrett, og relativt sunn tror jeg, sånn rent bortsett fra ostekremen som det vel er noen kalorier i.
Jeg begynte med å saltbake betene. De skulle ha en drøy time i steikeovnen på en seng av grovt salt. Bruk tre beter til hver person, gjerne forskjellige typer og forskjellige farger.
I oppskriften sto det endivesalat. Det fant jeg ikke, så jeg brukte sikorisalat. Skar av roten og delte salaten opp i fine blader. Jeg brukte de 4 salathodene som var i pakka. Det var kanskje i meste laget.
Lagde så en vinangrette av sennep, honning, bringebæreddik og olivenolje og helte det over salaten. Husk å piske oljen inn, litt etter litt så oljen blander seg godt med resten av ingrediensene.
Så lagde jeg ostekremen. Chevre, Snøfrisk og 2 dl fløte ble kjørt i blenderen til en luftig krem.
Når betene var gode og møre tok jeg de ut av ovnen. Lot de avkjøle noe før jeg skrelte dem.
Ved servering la jeg salaten på tallerken og bredde over ostekrem og så beter på topp.
God middag, men påse at betene er godt bakt. Råe beter, spesielt rødbeter, kan fort få smak av jord, synes jeg.
Det var du som fikk meg til å åpne Vinbladet, da du refererte til en oppskrift der i fra tidligere. Det var noe som kom i posten og jeg ikke rakk å åpne, men med oppskrifter i ble de mer interessante 🙂
Så bra. Jeg blar gjennom alle slike ting som kommer i posten og lagrer oppskrifter i en eske. Mye som er gøy å prøve når man ikke helt vet hva man vil ha til middag.
Tja… Men spennende med nye oppskrifter og slikt!
Jeg synes det er gøy å prøve nye oppskrifter.
Så veldig godt ut. Og det er mye god vegetar mat.
Takk!
Høres kjempegodt ut. Takk for oppskrift.
Bare hyggelig
Ser godt ut, Det er gøy å prøve nye oppskrifter. Av og til kan man bli lei av en matrett og da finner man ut at man skal prøve noe nytt.
Ja, det blir fort at mye av det samme går på repeat…
Ser godt ut. Vinbladet er verdt å lese. Flotte foto også. Og denne retten så både sunn og god ut.
Sunn var den , og helt grei på smak og.