Betesalat

Ukemeny-bloggeren på plassen over meg på topplista har ikke kommet med noen ny ukemeny denne uka. Kanskje like greit. Det er en del oppskrifter som går på repeat der inne.
Vel, jeg skal ikke kritisere. Hvor mange innlegg er det jeg har skrevet om blomkålsuppe? Var det ikke 17 eller noe slikt? Orker ikke sjekke. Det er uansett alt for mange.

I dag vil jeg derimot skrive om en rett jeg ikke har skrevet om før. Oppskriften er fra Vinbladet 3/2004. Det er en betesalat med ostekrem. Vegetarrett, og relativt sunn tror jeg, sånn rent bortsett fra ostekremen som det vel er noen kalorier i.

Jeg begynte med å saltbake betene. De skulle ha en drøy time i steikeovnen på en seng av grovt salt. Bruk tre beter til hver person, gjerne forskjellige typer og forskjellige farger.

I oppskriften sto det endivesalat. Det fant jeg ikke, så jeg brukte sikorisalat. Skar av roten og delte salaten opp i fine blader. Jeg brukte de 4 salathodene som var i pakka. Det var kanskje i meste laget.

Lagde så en vinangrette av sennep, honning, bringebæreddik og olivenolje og helte det over salaten. Husk å piske oljen inn, litt etter litt så oljen blander seg godt med resten av ingrediensene.

Så lagde jeg ostekremen. Chevre, Snøfrisk og 2 dl fløte ble kjørt i blenderen til en luftig krem.

Når betene var gode og møre tok jeg de ut av ovnen. Lot de avkjøle noe før jeg skrelte dem.

Ved servering la jeg salaten på tallerken og bredde over ostekrem og så beter på topp.

God middag, men påse at betene er godt bakt. Råe beter, spesielt rødbeter, kan fort få smak av jord, synes jeg.

12 kommentarer

Siste innlegg