Alle har ikke påskefri.

Nå er våren her. Mer og mer snø smelter bort for hver dag, og jeg har planer om snart å parkere piggskoa for i år. Snart kan jeg på ny ferdes uten å være livredd for å bli liggende på ryggkulen på en issvull.  Mellom meg og en vår ligger bare noen dager på ei hytte hvor jeg må forsere glatte islagte stier bare for å komme på do. Jeg skal nok overvinne den hindringen og. Livet er et slit, og jeg er helt nede på en 14. plass i dag.

Nei la oss heller snakke om mat. Kylling Kung Po, for eksempel. Du finner oppskrifta her. Eller hva med en lekker sommertopp? Oppkriften på den finner du link til her. Er det derimot en ukemeny du er helt avhengig av, finner du det her. Som du skjønner, inne på denne bloggen kan du finne det meste.

Jeg nyter noen litt late dager nå. Påskeferie, er det ikke det det heter?  Ja, jeg nyter å ha alle påskens dager til disposisjon. Etter tretti år som turnusarbeider er det utrolig godt å ha fri hele påsken.
Det er ikke alle som kan pakke bilen torsdag før påske og stikke til fjells og så ikke sende jobben en tanke før langt ut i april. Noen må arbeide disse tre dagene i påskeuka, og noen må arbeide alle de røde dagene på kalenderen.

Jeg har overhode ikke dårlig samvittighet for å kunne ta en lang påske i år. Ikke være nødt til å forsøke å plotte inn tur på hytta og familiens påskeskirenn mellom vakter på sykehuset.
Jeg har dratt hjem fra nattevakt, kledd på tre små unger skiklær, stappet bilen full av akebrett, ski og unger og reist på skauen. Fått tre unger over vannet og gjennom skiløyper med knall og fall. Grillet pølser og gjespet om hverandre for så å stable unger ski og akebrett inn i bilen igjen, hjem sløve litt på sofaen før en er klar for ny nattevakt. Dagen etter ventet kanskje hytta på fjellet etter endt nattevakt. Skulle vi rekke to-tre dager på hytta var det nå, før nye vakter enten på meg eller Gamle Gubben Grå ventet.

Når man står i en slik jobb har man følelsen av at man jobber hver påske, og det gjør man jo. Det er sjelden eller aldri man kan unne seg påskeferie fra og med palmehelga og helt frem til andre påskedag. Da må du i det minste svi av en eller to uker av feriekvota. Ofre vinterferien hvor og “alle” har fri og stikker til fjells.
Snart er det mai, som mange mener består av kun fridager og “inneklemte dager”. Vel, det er nok av mennesker som ikke merker så mye til de fridagene og kan se langt etter inneklemte dager.
Kanskje litt å tenke på før man slenger med leppa om helsearbeidere på kafe’ en formiddag midt i uka.

Jeg reiser altså på hytta i år med god samvittighet. Jeg har hatt mine påsker på jobb. Det skal bli godt å komme vekk noen dager, selv om det er til ei enkel hytte med utedo langt nede i lia.
Nå sal jeg bare bruke et par dager på å overtale flest mulig av de voksne ungene mine til å bli med. I det minste et par dager. Ja, og tenke ut menyen for dagene på hytta. Å kokkelere med kun tre gassbluss og ei bålpanne er jo og en utfordring. Ikke bare å kopiere den første og beste ukemenyen.

Planter på terrasse og tram haster det overhode ikke med. Plenen er fremdeles fullstendig dekket av snø, selv om større og større deler av gårdsplass og innkjørsel begynner å bli bare. Jeg tipper jeg kan gå til søppelskuret og postkassa uten piggsko i løpet av en dag eller to.  Ja, hvis jeg hadde forblitt her i lavlandet, altså.

Men du. la oss snakke om noe annet enn snø og is. La oss snakke om påskepynt. Hjemmelaget påskepynt. Klikk deg inn på dette innlegget. Se på det første bildet, ja det etter reklamen da.  Allan sier det er Påskekylling på ski. Kan se ut som han har inntatt hockey-stilling. Jeg kan selvsagt ikke være sikker, men for meg ser det mer ut som om det er hodet til en påskehare. Det Allan tror er ski er ører, og den opp-ned hjertetatoveringa i panna er en snute…
Anbefaler at Allan spør kunstneren. Her er det tydeligvis rom for tolkninger, slik det skal være med god kunst.
Samme det. Det er masse kos og gode minner knyttet til hjemmelaget påskepynt.

Litt alvor igjen.
Det er sol og påske, appelsin og påskemarsipan, og ja selv de som må jobbe slenger nok innpå med appelsin og marsipan mellom slagene og gnasker litt påskelam etter endt vakt.
Samtidig skjer livet alle dager, også de røde. Noen er i sorg. Noen er syke. Noen må opereres. Kanskje brått og helt uventet.  Kanskje skal vi som har det bra og nyter påskeferien sende en ørliten tanke også til de.

Mange tanker som kommer når man knotter seg gjennom bloggtopplista. Øverst på den, i en klasse for seg er helstekt påskekylling (forhåpentligvis ingen av Allan sine).

 

 

10 kommentarer
    1. Det er definitivt en myte at Norge tar påskeferie palmehelga! Selv har jeg akkurat meldt sak til IKT Brukerstøtte.

      God påske!

    2. Så sannelig er ikke påskekyllingen på ski i hockey-stilling egentlig en påskehare! Jeg har tatt en prat med kunstneren som kan bekrefte dette. Ja, sånn kan det gå, og jeg får trøste meg med at det jo i kunsten kan være rom for ulike tolkninger ja. Jeg må nesten vurdere å diskvalifisere påskeharen siden jo dette skulle være en kåring av fineste hjemmelagde kylling, eventuelt så får den bare stå sånn opp ned (hehe).

    3. Her må det også jobbes, selv om det er påske og røddager. Da er det gjerne ekstra mye å gjøre og Helligdagstillegg utbetales heller ikke.😅 Etter mange år med turnusjobbing, tenker jeg at du i år kan kose deg med veldig god samvittighet gjennom påskedagene.🐥🐣

    4. Nyt påskefri, og late dager på hytta. Våres her nord også. Fredag kommer døtrene med sine til middag. Vi blir 8 til bords. Blir liv i stua, God påske.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg