Bullshit, kommunefiendtlig regjering og monopolpenger…

Jeg leser i avisen at Varaordføreren, eller “Ordfører 2” som jeg i mitt stille sinn kaller han, har gitt SV sin representant korreks etter siste ukes møte i Formannskapet. SV representanten hadde visst kalt noe for “bullshit”. Bullshit er visst ikke aktverdig språkbruk fra talerstolen på et politisk møte i følge Varaordføreren. Ja, han er fra Høyre.

Jeg har vært på en del kommunestyremøter i denne kommunen.  Jeg har hørt mye bullshit fra talerstolen.  Både fra Varaorddføreren, SV representanten og flere andre. Det er det tydeligvis ikke god kotyme å påpeke, sånn sett fra Varaordførerens ståsted.  Hersketeknikker og satiriske kommentarer til unge eller nye representanter derimot,det mener Varaordføreren at er innafor? For det er en kunstart han behersker til fulle!

Det var visst også bare så vidt det var innafor å si at sittende regjering er en kommunefiendtlig regjering  Ja altså fremdeles i følge Varaordføreren. Ja, han er fremdeles fra regjeringspartiet Høyre. Men om regjeringen kanskje ikke er direkte fiendtlig innstilt til kommunene er det lov å spørre om den er gjerrig? Ja, for med Rødt sitt alternative statsbudsjett hadde Ringerike fått 34 millioner mer fra staten enn det som ligger i regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år. 34 millioner kan jo være kjekt å ha når en liksom skal få et kommunebudsjett til å gå opp.

Når kammeraten til Varaordføreren, han fra Frp, hevder at SV bruker monopolpenger når de lager sitt budsjett er også det helt innafor hos Varaordføreren. Ikke noe korreks eller banking med klubba av den grunn. Litt rart i grunn, at direkte løgn er innafor mens tøying av sannheten i spissformukeringer må det slås hardt ned på.

For jeg, jeg er utrolig lei flåsete kommentarer om at SV eller vi i Rødt ikke lager realistiske budsjett. At vi liksom skal ha mere penger enn de andre politiske partiene til fordeling til alle nødvendige formål. Jeg er så lei av at politiske motstandere i stedet for å gidde å lese budsjettforslaget vårt bare latterliggjør det med dumme kommentarer om monopolpenger og egen seddelpresse.

Hvis de hadde brukt tid på å lese budsjettforslagene våre ville de sett at grunnen til at vi har mere penger til for eksempel eldreomsorg, skole og barnehage er at vi har andre prioriteringer enn de regjerende partier  enten det er i kommune- eller rikspolitikken. Gjør gjerne narr av våre prioriteringer, at vi ikke er villige til å gi skattelette til de rikeste eller at vi tror på et samfunn som bygges i fellesskap hvor alle bidrar etter evne. Men forflat ikke debatten med å komme med nedsettende og fordummende kommentarer som dere innerst inne vet at er direkte løgn. Og gjøres det, er det vel i høyeste grad betimelig å bruke klubba Herr Varaordfører?

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg