Dritt-innlegg fra Kokkejævel

Her sitter jeg en tidlig søndag morgen og skal skrive et dritinnlegg.  Livet på vei mot bloggtoppen er ikke alltid like enkel.  Men siden jeg gjorde et byks helt opp på 39. plass i dag, må jeg jo levere også i dag.
Kokkejævel er fremdeles på topp, og det er grunnen til at jeg serverer dritt til søndagsfrokosten til alle dere som starter dagen med å lese bloggen min.  Skyld ikke på meg.  Skyld på kokken!

For liksom å motbevise at han er en kokkesnobb vier han hele sitt siste innlegg til å skrive om menneskelig avføring.  “Hvor bæsjer nyforelska par?” spør han allerede i overskrifta, denne clickbitenes konge.  På det spørsmålet har jeg et enkelt svar. “På toalettet!!  Alt annet er motbydelig.!”. Det tror jeg de fleste skjønner av seg selv.

Jeg ønsker ikke å fremstå som snobbete, men er det naturlig for voksne mennesker å skrive blogginnlegg om bæsj?
“Det små barn kaller bæsj..” sa den permanentkrøllede damen med rutete foldeskjørt, hvit bluse og blå ullblazer. som jeg hadde som småspeiderleder i 1975.  Jeg husker ikke hvorfor temaet kom opp, men jeg husker at jeg som vitebegjærlig 9 åring spurte hva voksne mennesker kalte det? Jeg mente ikke å være frekk. I mitt vokabular fantes det to ord for begrepet. “Bæsj” og “Drit”.  Og i mitt hjem, og på min skole var ordet “Drit” betegnet som banning, og noe jeg ikke fikk lov til å bruke. Jeg tenkte at denne “fine damen” hadde et ord jeg ikke hadde lært, og jeg elsket å lære nye ord.  Samtidig ville jeg jo ikke lenger si “bæsj”, hvis det var noe bare “små barn” sa.
Vel, jeg fikk ikke noe godt svar.  Den pent antrukket damen ble helt rød i ansiktet, og jeg måtte tilbringe resten av speidermøtet i kjelleren. Jeg husker hendelsen fremdeles, fordi det føltes dypt urettferdig – og fordi jeg ikke fikk svar på spørsmålet mitt.

Innlegget til Kokkejævel handler altså om det å spise indisk, få løs mage. og gjøre det man da må gjøre på et hotelltoalett som kun er noen få skritt og en glassdør unna der Kjærest ligger og sover.  Han skildrer seansen så detaljert at han og nevner at det ble benyttet toalettbørste.  Nok en gang sier jeg “To much information!”  Balansegangen mellom snobberi og vulgaritet kan noen ganger være hårfin.

Jeg kommer fra et hjem med møbler. Et av de møblene var en bokhylle på barnerommet.  I den bokhylla sto et gammelt eksemplar av Margrethe Munthes sangbok.  Jeg lærte meg å lese som 5 åring ved hjelp av en gammel ABC i den samme bokhylla, og kastet meg raskt over alle bøker jeg fant. Margrethe Munthe var en av de første, og jeg tror jeg kunne samtlige sanger på rams, antakelig sitter de fleste i hjernebarken fremdeles.

Jeg vet at jeg ikke skal “storme inn i stua uten å ta av meg lua.”  De reglene som gjelder for “stua”, gjelder i høyeste grad og for “Gamle Logen ” i Oslo.  Men i bilder fra Vixen kan man tydelig se Kokkejævel sprette rundt med blå topplue og arbeids T-skjorte(T-skjorte med firmalogo) blant festkledde mennesker.  På et bilde på hans eget blogginnlegg fra Vixen ser du han smilende ved et vakkert dekket festbord mens han stolt viser frem diplom og blomsterbukett.  På den hvite duken, blant ølflasker og snusboks troner den blåe topplua.
Jeg tror ikke lue og t-skjorte med firmalogo er et tegn på at Kokkejævel ikke har lært seg normal høflighet.  Jeg tror det rett og slett kommer av at han mener han er hevet over normal sosialakseptert oppførsel. Han er bloggkongen. Han skulle til Oslo og håve inn en haug med priser.  TV opptredener, avisintervju og eget TV team. Jeg forstår at man kan bli litt høy på seg selv.  At snobberiet kan gå over til vulgaritet.

Men han gjorde ikke rent bord. Han tok ikke fire priser. Han fikk en pris. “Årets Stjerneskudd”   Resten av prisutdelingen gikk i dass.  Ikke rart det ble en nedtur å lande i hotellsenga, tenke gjennom dagen og føle seg som en dritt. Han var ikke så stor, så fantastisk som han selv trodde.  Han var verken folkets favoritt eller årets gullpenn.  Kanskje ikke så rart at det eneste han føler å skrive om dagen derpå er “det små barn kaller bæsj”.

Jeg gleder meg på Kokkejævels vegne over prisen han fikk.  Prisen har han ærlig fortjent. For han har virkelig vært et stjerneskudd på bloggtoppen, et stjerneskudd som har klart å holde seg på himmelen i måned etter måned, og ikke bare gjøre kometkarriere, blusse opp og slukne.
Jeg er glad han ikke fikk flere priser.  For kanskje det  får han litt tilbake på landjorda.  Gir han bakkekontakten tilbake.  Jeg tror det vil gjøre bloggen hans bedre..
Men hvem er jeg til å synse rundt temaet?Jeg er jo bare ei kjerring  med en blogg sånn litt over midt på treet.

 

12 kommentarer
  1. Hehehe.. må jo bare le 😃
   Forresten skal du vite at jeg (nesten) aldri leser noe av disse toppblogger’ne. Jeg leser Mette Ask. Henne har jeg fulgt fra rett etter hun traff mannen sin. Ellers….nei takk. Jeg trenger jo heller ikke å lese den som ligger på toppen 😊 Leser din i stedet jeg… da får jeg med meg det “viktigste” av dagens toppinnlegg på en mye morsommere måte😃😃
   Heia deg og dine topplisteinnlegg !!

  2. DU Har helt rett!! Helt ærlig? Eg krysset fingrene litt sånn halvveis for at han ikkje fikk flere enn den han fikk, nettopp pga det du skriver! 🙂 Stjerneskudd er han absolutt vel fortjent, men Folket Favoritt på under et halvt år? No No No! Absolutt ikkje! Kom tilbake om minst 5 år så skal me snakke 🙂
   Eg blir alltid så glad når eg sjekker lista og kan slå fast at Kjerringa rykker stadig fremover, måtte DU gå hele veien og en dag innta trona – DA blir det greier da 🙂 Vixen nesten år? Go for it! Det kommer ikkje til å skjønne hva som traff dem 🙂 Det hadde vært helt MAGISK 🙂

   Ha en fortreffelig og herlig søndag!

   (Ang bæsj, min søster var samboer med sønnen til en kjendis -ja me snakker VERDENS kjendis, hørt om Domingo? vel…denne sønnen han var VOKSEN før han fant ut at damer faktisk bæsjer/driter på samme måte som menn…Å nei, det er ikkje tull)

   1. 🤭 Sønnen til Placido Domingo? Lurer på hvem som sto for barneoppdragelsen? Ikke ham, tror jeg. 😬 Stakkars (voksne) barn.

  3. Jeg klikket meg inn på det jeg også..Banalt og slikt skriver man bare ikke. Det er noe alle gjør. Vi trenger ikke snakke om det eller skrive om det. Jeg reagerte med litt sinne faktisk!

  4. Du vet, toppbloggerne tyr til enten plastiske operasjoner eller annen dritt-prat når de ikke vet sin arme råd for å holde på populariteten. Et fantastisk innlegg, tatt helt på kornet! Bravo! 👏👏👏

  5. Haha, artig du. Avslører toppbloggere på en humoristisk måte. Hele Vixenstyret er egentlig urtragikomisk. Vinner av “årets business” lever av å operere seg til det ugjenkjennelige. Den som har tjent mest penger = årets business i den bransjen.

   Årets stjerneskudd = den som har hatt flest clickbaits om det som selger mest.. sosialpornografi.. og no drittprat 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg