Så sitter jeg her for tredje gang denne uka og skal reflektere fritt og gjerne utenfor matboksen over den samme litt kjedelige ukemenyen. Jeg bestemte meg på onsdag og ta rett for rett og assosiere litt fritt over. En rett for hver gang jeg havnet på plassen bak denne ukemenyen.
Kanskje litt vel fritt. Et innlegg om pai med egg og baconfyll kom til å handle om drapet på en russisk tsar.
I dag er retten jeg skal reflektere over sei i høstsaus.
Jeg måtte sjekke ut den høstsausen. Hva er egentlig det? Jo det er fløte pisket sammen med creme fraiche og noen ts med tyttebærsyltetøy.
Mer skal det altså ikke til for å skape høst, enn noen skarve teskjeer med tyttebær.
Jeg må jo sjekke om det er noe spennende jeg kan si om tyttebær.
Den kan formerer seg seksuelt, men mest effektivt gjennom sitt underjordiske system av skjellkledde jordstengler.
Sitatet er hentet fra Wikipedia. Nå har jeg vokst opp og levd mesteparten av livet mitt blant furuskog og tyttebærlyng og ferdes mye i skogen, men jeg har til dags dato hatt til gode å komme over tyttebær-planter som driver å har seg i lyngen.
Tyttebærblomsten er offisiell kommuneblomst i Drangedal kommune i Telemark.
Stort mer har jeg vel ikke å si om tyttebær, eller om høstsaus akkurat nå.
Mmmm tyttebærsylte!
Og jeg som datter av en tidligere lærer henger meg opp i dette: EI tyttebær? Det heter vel ET tyttebær hahaha
Det har du helt rett i🙂.
Du får skrive om eplekaker – da kommer du til topps vettu!
GGG bakte plommekake her om dagen. Det er fremdeles litt igjen av den. Kanskje jeg skulle skrive et innlegg om plommekake…
He, he, du kunne jo sagt noe om vitaminer og hvor sunt det er og pengebesparende å plukke det gratis og ha de i frysen til maaange vintermiddager
Det kunne jeg selvsagt. Tyttebær er veldig sunt. Moren min plukket gjerne både 40 og 50 liter i året – til eget bruk. Vi hadde tyttebærsyltetøy til middag nesten hver dag.