Jeg skal ikke påberope meg æren for denne retten, jeg fant den i et gammelt Hyttemagasinet. Så det blir ikke noe Kjerringas cock au vin slik Vibbedille skriver om Vibbedilles vårruller.
Å lage Coq au vin ( Hane i vin) er egentlig en ganske tidkrevende oppgave. Den klassiske franske gryterett med opprinnelse i Burgund består jo av en hanekylling kokt i rødvin sammen med grønnsaker. Som de fleste gryteretter kan den varieres på mange måter, men hanen skal koke i den vinen en god stund.
Vi har laget det flere ganger i Drømmehuset.
Det måltidet jeg husker best var da Eldste Sønn serverte det da vi var på ferie i Cannes i 2014. Han var på markedet og kjøpte alle ingrediensene selv, ikke helt stø i engelsk og kunne ikke fransk. Og han sto for hele middagslagingen. Godt ble det, men jeg er fremdeles usikker på om det var fasan eller hane i vin vi spiste.
Her om dagen kom jeg over en oppskrift på en enkel form for Cock au vin, ferdig på en snau halvtime. Den måtte selvsagt prøves.
Jeg kjøpte en ferdig grillet kylling, fjernet skinn og bein, og delte kjøttet opp i ganske små biter. Så kuttet jeg opp en rød og en grønn paprika, og noen småløk. Brunet alt dette lett i ei gryte sammen med et par fedd hvitløk. Helte så en pakke rødvinssaus, vann og en halv boks rømme i gryta. Lot det koke 5-10 minutter på middels varme, og serverte det med ris og et glass rødvin til.
Kjapp fredags-middag etter jobb, og slike gryteretter er jo perfekt nå som kveldene begynner å bli mørke og kanskje litt kjøligere.



Det var en enkel lett oppskrift. Det trenger vi alltid.
Flink sønn da! Gøy!
Vi spiste denne tretten i Frankrike en gang, med ekte hanekam.
Vel……..Det var den gangen. Men masse god smak i retten…
Å. vår hane manglet kam.
Høres godt ut, har ikke hørt om den retten.Enkle oppskrifter er et must å ha.
Den her var kjempe-enkel, og ble veldig godt.