Fettfri fårikål og kjøttboller uten kjøtt…….

Dalte ned fra en 23 plass i går til en 24. plass i dag.  men med over 1.200 sidevisninger er jeg likevel fornøyd.

På toppen av lista troner et innlegg om fettfri fårikål.  Kålrot og gulrot har den som har skrevet innlegget også puttet opp i gryta.  Mangler bare purre og potet så ble det  lapskaus. Lapskaus med fårekjøtt. Godt det og.  Men det er jo ikke fårikål.

På Ikea har de kutta ut kjøttet i kjøttbollene og serverer “planteboller” i brun saus.

““Æ SKA FAN IKKJE HA NÅKKA SLANKEFÅRIKÅL!” skriker du kanskje og hytter med neven som om litt mindre inntak av fårefett var livsfarlig? Ro deg ned, mann. Ser ikke ut som du hadde tatt skade av det, “

Han på toppen kommer meg i forkant, og forstår hvordan jeg reagerer på hans Fårikål-light.  Men nei, jeg tror ikke det er livsfarlig med mindre fårefett, eller et vegansk måltid på Ikea.   Og det er mulig jeg ser ut som om jeg hadde hatt godt av mindre fett i kosten.  Det er ikke det som er poenget.

Poenget er ikke å trøkke i seg mest mulig kjøtt eller flest mulig kalorier.   Vi spiser flere og flere middager her i huset uten kjøtt. Rene grønnsaksmiddager har vi ofte.
Poenget er at Fårikål er Fårikål, og Kjøttboller er Kjøttboller. Tradisjonskost som man lager etter tradisjonelle oppskrifter.

Man kan gjerne spise fåregryte med grønnsaker, og planteboller.   Jeg gjør det selv.  Det er godt og sunt.
Man kan servere  kokt stangselleri rullet inn i salatblader for min del, null problem!
Men kall det ikke pølse i lompe.

5 kommentarer
    1. « Hvorfor reparere noe som ikke er ødelagt?» sa min yngste sønn engang da jeg foreslo en variasjon på en eller annen matrett 🙂
      Helt enig, fårikål inneholder ikke gulrot eller kålrabi, men lag gjerne en god lammegryte 😉
      Og forresten, det er ikke fettet som gjør oss runde i kantene, det står karbohydratene for

    2. Ja, finn heller nye og spennende navn, enn å ødelegge noe vi allerede har kjent i århundrer.
      Her i huset lages svært sjelden kjøttfrie måltider. Meeen….de 3 ukene jeg er mutters alene hjemme, så lager jeg sjelden middag. Så da får vel det gå under kategorien kjøttfritt? Jeg har ikke dårlig samvittighet for det. Før i tiden da folk klarte seg med vassgraut og lignende (fordi de ikke hadde råd til, eller tilgang til annet), er det viktig å tenke på at de ikke hadde så lange liv som vi har i dag heller. Heldigvis har vi mye variabelt vi kan spise, som gir både energi og næringsstoffer. Selv for dem som helt valgfritt er veganere 🙂
      Ha en flott dag ♥

    3. Grønnsaksuppe er noe av det som som finnes! Jeg er ikke noe kjøttmenneske. Men kjøttfrie “kjøttboller” klarer jeg meg fint uten! Da kjøper jeg meg heller en salat 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg