Frp politiker på påsketur…..

De sier på nyhetene i dag at stortingsrepresentant Helge Andre’ Njåstad  har lagt møter med et eiendomsmeglerfirma  og et arkitektfirma til Geilo i påsken 2016.  Hensikten med møtet var at stortingspolitikeren skulle lære mer om plan og bygningsloven. For å få til dette møtet på et par timers varighet,  måtte han fakturere felleskapet for en overnatting på Dr Holms Hotell og leie av en BMW og selvsagt dekning av utgifter til mat, totalt 5.733 kroner.
At eiendomsmeglere i fjellheimen kan ha travle dager i påsken har jeg stor forståelse for.  Vet det ofte er en del visninger av prospekt og hytter mens “alle” er på fjellet. Arkitektkontoret også, til en viss grad. Men stortingspolitikerne, de trodde jeg hadde ferie i påsken.
Det er beundringsverdig at stortingspolitikeren  vil bruke påskeferien til å få innspill til arbeidet med ny plan- og bygningslov.  Men hvis han skulle overnatte på fasjonable Dr. Holms, hvorfor leie bil?  Hva er galt med toget? Njåstad er fra Austevoll utenfor Bergen,.  Bergensbanen stopper på Geilo og har mange avganger, også i påsken.  Og hvis han nå på død og liv skulle kjøre, lettere å få med seg ski, snowboard og alt det utstyret et påskeopphold på Dr Holms på Geilo krever, hvorfor leie bil?  Har han ikke egen bil?

Det er ikke første gang denne stortingspolitikeren har vært ute på tur.  I juli samme år tok han med seg familien til Støtvig Hotell på Larkollen i Østfold.  Han hadde et møte som varte et par timer med daværende varaordfører i  Råde kommune, og resten av tiden koste han og familien seg på det fine spahotellet som ligger i en bukt i ytre Oslofjord og med en storslagen utsikt.  Sikkert et veldig fint sted å være en julidag.  Regninga for oppholdet betalte du og jeg.
Støtvig hotell og Råde ligger kun litt over en times kjøring fra Njåstads stortingsleilighet.   Det er mulig at stortingsrepresentantene arbeider hele påsken, men alle vet at i jule ja da har stortinget ferie.  Det er ingen i Norge som har så lang ferie som stortingsrepresentantene, ikke en gang lærerne.

I  august i år var han igjen på tur og sendte reiseregninga til deg og meg.   Han var på Fjordsteam-festivalen i Bergen. Bergen ligger under to timers kjøring hjemmefra, men hotellopphold på skattebetalernes regning må til når man deltar på festival.
Det er grunn til å merke seg at stortingspolitikeren ikke var invitert til festivalen.  Ikke til åpningen, ikke til festmiddagen og ikke til de politiske debattene.  Men det er jo mye anna moro som foregår under en festival…

Njåstad er ikke alene om å unne seg ferier og penger fra fellesskapet som han kanskje ikke har krav på.  Stortingsrepresentant, eller tidligere stortingsrepresentant, Mazyar Keshvari er siktet for grovt bedrageri etter å ha levert fiktive reiseregninger til stortinget.  Også han er fra Frp.

Jeg synes det er litt påfallende at representanter for partiet som en gang ble etablert for å bekjempe skatter og avgifter, og som vel fremdeles ønsker å holde skatter og avgifter på et minimum, er så glade i å bruke av felleskapets midler, altså våre skattepenger, på seg selv.  Frpsstortingsgruppe brukte 26.900 kr pr person på fest og moro i 2017,  eller teambygging som det vel heter på fint

Jeg tror ikke det bare er Frp politikere som ser på politisk karriere som en lukrativ stilling med mange frynsegoder dekket av det offentlige.  Høyrerepresentanten her i kommunen ble jo som kjent ikke bare forbanna men dritforbanna når vi klarte å stikke kjepper i hjulene for at han skulle få høyere godtgjørelse for sitt politiske arbeid.   Jeg håper ikke det kommer noen slike avsløringer om politikere fra Rødt.  Jeg ville ikke bli overrasket, men jeg ville bli utrolig skuffet.

Jeg er en av de som betaler min skatt med glede.  Jeg virkelig liker velferdsstaten, og vil gjerne verne om de gode ordningene vi har her i landet.  Men jeg synes jeg jobber hardt for pengene mine. Radiografer i Norge har ikke så god lønn, vi er jo offentlig ansatte helsearbeidere.  Derfor mener jeg at jeg kan sette krav til at de pengene jeg og alle dere andre har betalt inn til fellesskapet brukes på en fornuftig måte.    Slike avsløringer, som den mot Njåstad, selv om han kanskje har holdt seg innenfor regelverket er med til å skape politikerforakt og undergrave tillitten til det politiske systemet.  Det er ingen tjent med.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg