Gamle Gubben Grå har blitt enda eldre.

Gamle Gubben Grå, den merkelige, snille mannen denne kjerringa deler hus og hjem med blir eldre og eldre. Ja, det er så Kjerringa både titt og ofte lurer på hvor det er blitt av den mørkhårede unge skjønnheten hun forelska seg i utenfor Bakkehaugen kirke en junidag i 1989. 1989 er ikke så lenge siden, så hvordan kan han ha blitt erstatta av en gråhåret eldre herr?, eller grevling som ungene så kjærlig sier.

De samme ungene hevder med rette at Gubben på mange områder er født gammel, og la seg til gammel-manns-fakter allerede i relativt ung alder. Med årene har det blitt flere og flere av dem.
I dag, i dag er Gamle Gubben Grå blitt virkelig gammel. ja Kjerringa er lettere sjokkert.
For mens Kjerringa er ei ung kjerring som så vidt har passert 50 med en 7-8 år fyller Gamle Gubben Grå hele 61 år i dag.

Livet er merkelig. Her forelsker man seg i en ung, kjekk fyr på 26 og vips etter kun noen få år har han plutselig forandret seg ti en aldrende mann som myser over brillene mens han leser Vi over 60.

Siden Gamle Gubben Grå har bursdag i dag og da kan få bruke dagen til det han vil tasser han fremdeles rundt i pysj enda klokka har passert 11.30.  Eller tasser rundt blir litt feil. Han sitter i sofaen i stua med pelspleddet over bena, koser seg med en bok og har kaffekoppen i umiddelbar nærhet.
Jeg derimot har spist frokost, kjørt tur/ retur Sysle. (80 km.), handlet inn mat og napoleonskake (jeg sa at Gamle Gubben Grå har gammelmannsfakter), overrekt gaver, (bok og krydder kjøpt i nettbutikken til Toms matprat.) gått to turer med hundene og har nå satt meg ed for en kjapp lunsj.

Jeg unner Gamle Gubben Grå en rolig dag. Som regel kommanderer jeg han rundt. I dag skal jeg ikke mase i det hele tatt. Han kan få beholde pysjen på i hele dag for min del.
Eller det avhenger muligens litt av hvor han har tenkt å tilbringe dagen. Men siden Gamle Gubben Grå er en mann på over 60 med et sinn på over 80 er det lite trolig at han har tenkt seg ut blant folk i pysj. Han kunne jo ha risikert å bli returnert til nærmeste omsorgssenter. Han blir og like indignert hver gang vi treffer på en ungdom ute i byen med pysjbukse.

Jeg unner virkelig Gamle Gubben Grå en rolig dag i sitt eget tempo. Tenk på all den galskapen og moroa denne Kjerringa har dratt han med på siden den junidagen i 89.  Det har ikke alltid vært lett å forbli en gammelmodig gammel gubbe når denne kjerringa bobler over av sprøe innfall. Samtidig kan det være kjekt for kjerringa å ha en gubbe med bakkekontakt så hun ikke tar helt av når innfallene bobler som verst.
Vi fins ikke like, men vi utfyller hverandre.

I dag er det altså 61 års dagen til Gamle Gubben Grå, og han skal få være gammel gubbe i fred. Kose seg med bok, kaffe og Napoleonskake. Jeg skal ta meg av alt som skal gjøres, som hundelufting og middagslaging. En dag i året fortjener Gubben å bli skjemt litt bort. Må jo stelle litt pent med han. Jeg har nemlig planer om å beholde han i mange år til. Han er jo min klippe i livet. Ikke bare som forankringspunkt når jeg holder på å lette, men og den som jeg kan søke redning hos når jeg holder på å drukne. Gubben er der i gode og mindre gode dager til Dovre faller. Det lovet han meg allerede en gang i 1989.

 

 

6 kommentarer
  1. Virkelig en flott ung mann du har gifta deg med. Gratulerer med dagen til han, og godt at du skal stelle pent med han i dag, det har han fortjent.
   God helg til dere i Drømmehuset.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg