Gjest hos God Morgen Norge

22. plass i går, 23. plass i dag.  Det går opp og ned her i livet.
Toppbloggeren koser seg forhåpentligvis i bobla si, og har ikke kommet med noe nytt så derfor tar jeg tradisjon tro for meg bloggen på plass nummer 100.

Det er Powerlady som innehar plass nummer 100 i dag, og for ei dame!
Jeg har ikke vært innom denne bloggen før tror jeg, så jeg måtte lese meg opp litt i om-delen.  Hun er 42 år, mor til to voksne barn og en seks-åring. Hun er gründer, jobber som bedriftsutvikler, styreleder og rekrutterer..  I tillegg har  hun hatt MS, men er blitt frisk.  For ei dame!  Ikke rart hun er full av energi, og kaller seg Powerlady!  Ikke minst er jeg imponert over at hun har blitt frisk av MS. Jeg trodde det var en kronisk sykdom som ikke lar seg kurrere.  Det er også helbredelsen av MS NRK dokumentaren, “Håpets marked” tar opp.  Powerladys helbredelse har kommet etter behandling i Russland, og slik behandling er langt fra gratis.

Som dere sikkert forstår er det Powerlady som skal være gjest på God Morgen Norge.  Dere trodde vel ikke at det var denne kjerringa her?
Click-bite, sier du?  Vel, kommer ikke på bloggtoppen uten slike triks.  Men er det i grunn noen nyhet at jeg tar og “låner” hele eller deler av overskriften til den bloggeren jeg skriver om?

Powerlady synes dagene raser av gårde i et voldsomt tempo.  Hun føler at hun ikke rekker over mer enn 10% av alt hun har planer om å gjøre.
Jeg har vært sykemeldt i tre uker, og dagene raser ikke av gårde her i Drømmehuset.  Men jeg kjenner meg igjen i det å ikke få gjort mer enn 10% av det jeg har lyst til. Det er ikke viljen det står på her heller.

Ryggen er bedre.  I det minste når jeg er snill mot den.  Regner med å komme gradvis tilbake i arbeid fra uka av.
Powerlady har som mål fra januar 2021 skal hun ta hele hverdagen tilbake.
Jeg setter meg ikke slike mål lenger.   Var utrolig stolt og fornøyd da jeg klarte å komme meg tilbake i full jobb i april. Selv om jeg fremdeles drømmer om å komme tilbake til det livet jeg elsker, livet hvor dagene var fulle av aktiviteter fra jeg sto opp om morgenen før klokka seks og  til jeg stupte i seng rundt midnatt (hvis jeg ikke hadde nattevakt, da.  Da droppa jeg det der med søvn.) ja så innser jeg at jeg ikke er 29 år lenger og må lytte litt mer til de signalene kroppen gir.  Hvis jeg skal sette meg noen mål, må det være å lage meg en hverdag hvor aktivitetsnivået er på et slikt nivå at kroppen tåler det.

Det er mange måter å hente energi på i hverdagen.  Powerlady skriver at hun får masse energi av å bidra og hjelpe til der det trengs. Det kjenner jeg meg igjen i.  Jeg får utrolig mye påfyll av energi av å drive med politikk.  Kall meg gjerne naiv, men jeg tror jeg kan ha en påvirkning om enn liten på samfunnsutviklingen.  At jeg kan være med på å forme samfunnet litt mer i den retningen jeg og Rødt mener er riktig.  Et samfunn med mindre forskjeller, og hvor ikke alt og alle verdsettes ut fra kroner og ører.

Dokumentaren “Håpets marked” hvor Powerlady deltar sendes i morgen klokka 21.20. Hun synes serien er bra.
Tematikken med folk som tar opp lån, lager spleis eller på annen måte finansierer eksperimentell behandling av alvorlig sykdom, gjerne i utlandet, er at samfunnstema  som interesserer.
Ikke alle slike behandlinger er vellykket.  Ikke alle ting kan kureres. Kronisk sykdom, som MS, er for alltid.  Jeg forstår at man er villig til å prøve ALT for å bli frisk.  Men jeg liker ikke hvis noen tjener gode penger på å selge syke folk falske håp.
Og hvis disse dyre behandlingene virkelig virker. Hvorfor har vi ikke det samme behandlingstilbudet i det offentlige norske helsevesenet?  Er det fordi norske leger ikke har kunnskapen? Er det fordi de mener virkningen ikke er der? Eller er det fordi hver behandling er for dyr til at myndighetene mener vi kan ta oss råd til denne behandlingen i Norge? Kost-nytte verdi om du vil.
Jeg tror jeg skal forsøke å få med meg denne dokumentaren.

Powerlady har nok tidenes uke foran seg.  Dokumentar på NRK i morgen.  Besøk på Gos Morgen Norge på fredag.
Jeg får nøye meg med lokalavisen…..

 

 

3 kommentarer
  1. Du må gjøre som kokkejævelen, skrive 3 til 4 korte innlegg hver dag. Det er grunnen til han blandt annet får flere lesere. Du skriver veldig godt og laaaange innlegg. Kort det heller ned å skriv flere 😀😘.

  2. Hm…At MS kan kureres har jeg aldri hørt om. Både pappa og farfar hadde sykdommen, og det var aldri noen mulighet for bedring. Ikke her til lands i alle fall. De ble bare verre med årene. Men er det noe nytt på gang er det jo bare flott. Jeg må inn å lese. 🙂

   1. Stamcelleterapi står det at kan bremse utviklingen, kanskje stoppe den, men det er jo ikke det sammesom å helbrede…
    Jeg forstår at man prøver alt. Men synd hvis man tar opp lån, selger hus eller lignende for noesom ikke virker. For som NRK serien sier det er et marked for å selge Håp…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg