På fredag hadde vi porsjonskjøttpudding til middag. Jeg nevnte det i innlegget Fredagskvelden. Til den retten skulle det være syltet tranebær. Så da måtte det litt syltetøy-koking til i Drømmehuset. To små glass med tranebærsyltetøy ble resultatet. Skal nok nytes til flere middager ut over høsten.
Jeg lagde jo gresskarlykt i år, og da blir det en del gresskarkjøtt. Siden stemningen for gresskarsuppe ikke var så stor i Drømmehuset tok jeg like godt å laget syltetøy av gresskar og. Det fikk en nydelig farge, og jeg tror det vil passe godt på et ostefat. En litt smaksrik ost som ridderost, Port Salut eller lignende tror jeg vil gjøre seg sammen med gresskarsyltetøy.
I gamle dager kan jeg husker at Mamma saftet og syltet. Det var store kjeler og masse flasker og glass. En jobb kanskje mange, i likhet med meg, kvier seg litt for å sette i gang med. Men det å lage små porsjoner med syltetøy slik jeg gjorde i helga er relativt overkommelig. Fine gaver er det og.



Lenge sida eg har sylta..Kanskje eg burde ta plommeme eg har i frysen
Du behøver jo ikke sylte så mye
Ja deilig med hjemmelagd til seg selv eller andre. Bra jobba.
Takk. Det er i grunn ganske enkelt