Hvem sa at trening er sunt?

I går var jeg litt på. Syntes treninga var ok og snakket om to gode treningsøkter. I kveld vurderer jeg å bli liggende rett ut resten av dagen og ikke lee på så mye som ei lilletå.  Dette kan umulig være sunt.

Joda. Økt nummer to, etter fuglehus og møte gikk greit.  Jeg hadde styrketrening i aparatsirkel. Trente mye arm-, skulder- og ryggmuskulatur.  Sånn trening liker jeg. Er egentlig sterk i armene, bortsett fra de to ødelagte albuene. Selvsagt kjenner jeg det litt i etterkant, men ikke mer enn en kan forvente.

Men så var det økt nummer tre. Vi kunne velge mellom spinning og kondistrening I hall.  Jeg min dumme sau valgte hall.  Gud og jeg angret at jeg ikke heller satt på en litt bortgjemt spinningsykkel på bakerste rad og trådde rolig i mitt eget tempo.  Mulig jeg hadde hatt en litt hoven ankel, men jeg hadde i det minste hatt et håp om å klare å bevege meg resten av kvelden.

Trening i hall viste seg å være god gammeldags sirkeltrening, og det var han unge spretten av en turnus-fysioterapeut som hadde laget opplegget. Jeg var sliten allerede etter oppvarminga, og ja varm. Svetten silte nedover ryggen.

Så startet selve sirkeltreninga.  Første post var en sånn krakk som pleide å stå langs ribbeveggene da jeg gikk på turning en gang tidlig på 70-tallet.  Den foreldra satt på mens de så på oss håpefulle. Et øyeblikk var jeg redd vi skulle balansere på den  men nei vi skulle gå opp og ned av den i raskt tempo. Jeg går ikke trapper uten å holde meg i rekkverket. Dette var mye høyere enn normale trappetrinn, og ikke noe rekkverk. Det gikk på et vis, men du hvor jeg kjente det i kneet og litt i ankelen.

Neste post var sånn ned flat på magen, og så reise deg opp og hoppe mens du strekker deg mot taket. Repeter så mange ganger du rekker. Sorry, jeg ligger ikke på mage eller knær. Det ble (nesten) litt Brit uten filter når jyplingen av en turnus-fysioterapeut kom med mer eller mindre gode ideer til alternative løsninger. Ja, dry var når vi var i andre runden med denne sirkelen. Jeg oppførte meg fremdeles forholdsvis menneskelig i første runde.

Så skulle vi tre en strikk rundt leggene og gå sidelengs frem og tilbake i salen på post tre.  Det r jo vanskelig nok å få tredd begge beina inn i en slik strikk og ikke gå på hue. Vel, den øvelsen klarte jeg i det minste.

Så var det armhevinger. Det står jeg og over.

Kaste liten, medisinball høyt opp mot veggen, 8g svikte godt i knea når du tar den i mot var så neste post. Selvsagt med repetisjoner til fløyta pep.

Siste post var å ligge på gulvet og sykle med bena, eller mer skigåing med digitale uttrekk av arm og ben.

Tre runder med disse øvelsene. 45 sekunder på hver post. Tempo, tempo, tempo. Jeg var så sliten at jeg sjangla ut av hallen. Sliten  og vondt i relativt mange av kroppens muskler.   Hvem var det som sa at trening er sunt?

 

10 kommentarer

Siste innlegg