Jeg forlot Gamle Gubben Grå…..

Man kommer litt vel nær hverandre på ei lita hytte. Og når tåka ligger tung over åskammen og regnet sildrer jevnt uten stopp utenfor vinduene kan stemningen fort bli litt amper inne på hytta.  Jeg ser på alt som kan og skal gjøres.  Maling av døra inn til soverommet, kjøkkengulvet, understellet på spisebordet, en haug pinnestoler… men har liksom ikke tiltak til å sette i gang med noe.  Og enda mer irriterende; det har ikke Gamle Gubben Grå heller.  Eller, han driver inne på det lille soverommet og prøver å finne ut hvordan vi skal henge opp en gammel skistav vi har tenkt å bruke som gardinstang..  Han skrur til og med opp noe der inne. Jeg hører det durer i batteri-drillen.  Irriterer meg. Både duren fra drillen og det at han skrur opp ting på en vegg jeg snart en eller annen gang i løpet av de nærmeste dagene, ukene, månedene…årene må skru ned fordi jeg skal male de veggene der han skrur.
Det som egentlig irriterer meg er jo at jeg ikke kan ta med meg stolene ut og stå og male. For det er det jeg har lyst til. Male Budalstolene og understellet på spisebordet hvitt.

Jeg freser en sur kommentar til Gubben som kommer og luer på om han må henge opp igjen gardinkappa på de stygge gardinene inne på soverommet. Så tramper jeg ut på do. Blir ikke noe blidere av å kjenne regnet sildre nedover ryggen på vei nedover lia til utedoen.

Vel inne igjen i hytta pakker jeg raskt sammen det viktigste, skittentøy, mobil, lommebok Charlie Chihuahua og tre-literen med rødvin og setter kursen mot bilen med raske skritt. Jeg har fått nok! Nok av regnvær, utedo, gardiner fra forrige århundre og alt som jeg burde ha gjort på dette evighetsprosjektet oppussing av hytta har blitt.

Så drar jeg av sted nedover til bygda, til hovedveien til byen. Hjem.
Og lar Gamle Gubben Grå stå igjen oppe på fjellet i regnet, uten bil men med mat og maling-saker nok til å få ferdigstilt noen av prosjektene.

Planen er at Yngste Sønn skal dra oppover til hytta på tirsdag og hjelpe til med noen takrenner.  Så får vi se om Gamle Gubben Grå får lov å bli med hjem på onsdag når Yngste Sønn etter planen setter kursen hjemover.

 

14 kommentarer

Siste innlegg