Lite med feiring, men respekt for ulikheter.

Gamle Gubben Grå er hjemme.  Sola står snart opp over øståsen.  Det siste stykket av kakerestene fra Rødt er spist. Jeg har fått et vepsestikk og et annet stikk jeg er usikker på hva er.

I går behandlet formannskapet Byplan. Samarbeidskammeratene kuttet høyden på bygningene på Tippen fra 12 til 8 etasjer.  Men fremdeles alt for høyt. Vi snakker om den fineste tomta ved elva midt i sentrum. Vi ønsker noe litt mer spenstig enn at Fossen og elva stenges inne av høyhus.  Vi vil ha den plassen til fellesskapet, ikke til utsiktspunkt for de få.
De sa noe om at de helst ville ha gang- og sykkelbru over Petersøya.  De sa ikke noe om at de ikke ville ha en diger kollektivbru dundrende over byens grønne lunge.  Ødelegge en perle for at kjøretiden for busser fra Haug skal kunne kuttes med tre minutter.  Jeg har til nå ikke hørt eneneste stemme som ønsker seg den brua eller ser behovet for det.  Byplansjefen, eiendomsinvestorene og Bane Nor har fått det som de vil.  Hvorfor kan vi ikke få en byplan som tar mer hensyn til innbyggerne enn til utbyggerne?
Det endelige slaget står i kommunestyret neste torsdag 4 dager før valget.. Men det er lite grunn til å tro at resultatet endres mye fra Formannskapet. Men man skal aldri si aldri, det er jo valgår. Og Samarbeidskammeratene begynner kanskje snart å innse at det ikke er så smart å mene noe helt annet enn flertallet av befolkningen i  den ene engasjerende saken etter den andre,

Jeg har ennå ikke vært inne og sett på Sophie Elise sin serie om politikk. Men jeg skal.  Det interesserer meg og se hvordan den er. Skal ikke love at jeg kommer til å se alle episodene, men vi får se.

Jeg babler mye om politikk, så klart, og det har jeg tenkt å fortsette med. Mulig det blir ei lita pause rett etter valget.  Men hvis dere leser innlegget jeg postet  sent i går så ser dere at jeg og er opptatt av sopp og hagearbeid….
I dag har jeg kontordag, så da kommer jeg til å være litt opptatt av tillitsvalgtsarbeid også.  Jeg er lett å engasjere.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg