I går var det som før nevnt Potatisomeletter til middag i Drømmehuset. Og skal jeg nå toppen av bloggtoppen og tjene en hel haug med gryn må jeg nok dele bilder og beskrivelse av maten jeg spiser. Så versegod! Her er gårsdagens middag!
Jeg kokte poteter og skjærte de opp i terninger.
Så stekte jeg potetbitene i litt smør i steikepanna.
Jeg blandet sammen 6 egg, litt vann og salt og pepper og blander potetene opp i omelettrøren.
Så fordelte jeg røra i noen små ildfaste former vi har. Spør Gamle Gubben Grå hvis du lurer på hva slike former heter.
Omeletten skulle så stekes i steikeovnen ved 180 grader i ca 20 minutter.
Tok brettet med skålene ut av ovnen og toppet hver omelett med litt rømme
Lot det så steke på ettervarmen i 5 minutter
Garnerte de så med rødløk. Skulle egentlig hatt litt løyrom eller annen rogn i tillegg til løken, men det var visst ikke noe mer av det i kjøleskapet, så jeg droppet det.’
Men hvis du har tenkt å herme anbefaler jeg noe salt ved siden av. Gamle Gubben Grå snakket som vanlig om bacon, jeg tror løyrom eller røkelaks hadde vært veldig godt, eller kanskje noe spekemat.
Her ble retten servert med brød i dag. Hvis du synes det ser litt lite ut som middag har du helt rett. Det var to omeletter til hver, men jeg tok bare bilde av en. Vil jo ikke fremstå som glupsk heller.
Moro å lage retter man ikke pleier å lage også…
Det er vi flinke til. Har er det stor variasjon og mange oppskrifter som prøves ut