Mine 20 favoritter.

Til alle som savnet mine betraktninger i går – jeg er her…  Kanskje kommer det et innlegg som forklarer min taushet i går. Kanskje blir det aldri publisert. Men i går var det bare umulig for meg å komme med noen betraktninger om temaet mobbing….

Men i dag er jeg tilbake.
I dag er Småbarnsforeldre øverst på blogglista, Hun anmelder 20 favoritt-ting i  det hektiske småbarnslivet i et reklameinnlegg for en forretning som gir 20% avslag på de tingene hun anbefaler.
Jeg har lest gjennom lista og funnet at verden har gått fremover siden jeg hadde små barn, eller har den det?
Hvis jeg skulle komme med mine kommentarer til disse 20 tingene, ville det ikke bli noe underholdende innlegg.  Jeg ville høres ut som ei sur, gammel kjerring om messet om hvordan vi fikk det til i gamle gamle dager da jeg var ung.  I dag vil jeg ikke ha surmaga oppgulp på bloggen og i kommentarfeltet. I dag vil jeg ha latter og glede.

Første favoritt-dings for Småbarnsforeldre er  ei vogn som kan skyves, trekkes av sykkel og gjøres om til pulk.
Jeg tror en av mine favoritt-dingser må være Lille Bille,  Livet mitt ville være helt annerledes uten den friheten førerkort og bil gir meg.

En babypose i soft-shell til overgang er neste ting Småbarnsforeldre trekker frem.
Jeg kjøpte meg min første soft-shell jakke i sommer. Den er varm. Har vært alt for varm ved mange anledninger i sommer, men jeg tror den fort kan bli en favoritt. det hender jo at jeg tar turer utenfor Lille Bille også.

En baby-call syns Småbarnsforeldre er kjekt å ha. Og hun kommer med merke og modell på sin soleklare favoritt.
Vi hadde og baby-call.  Det hadde naboen i rekkehuset ved siden av vårt rekkehus også. Antakelig samme type. For vi fikk inn hverandres soverom på våre callinger.. Har aldri følt meg så overvåket som på den tiden der.  Ble en kortvarig investering.
Men kanskje jeg skulle gå til innkjøp av et slik callingsystem på nytt?  Ser for meg at det kunne vært kjekt å ha en slik forbindelse mellom rommet til Yngste Sønn oppe på loftet og hovedetasjen for eksempel kjøkkenet eller her ved spisebordet.  Da kunne jeg bare brøle i den når jeg skal ha han til å stå opp.  Vekkerklokker virker jo ikke. De vekker hele huset utenom han.
Kanskje og et callinganlegg ned til kjellerstua og, så kunne jeg brøle ned til Gamle Gubben Grå når han er nede i TV-stua og be han komme opp for å sitte i kurvstolene på trammen eller med ei flaske rødvin
Må nok vurdere det der….

Baby-gym er neste favoritt for Småbarnsforeldre
Jeg melder meg ut ved ordet gym.  Og noen treningsapparat kommer aldri til å finnes under mine favoritter, samme hvor lang den lista skulle bli.

Ting nummer fem fra Småbarnsforeldre er en leke.  En leke som er lettå gripe i, godog tygge på og gir spennende lyd.
For meg må det være potetgull!!!  Det er lett å gripe til hvis bollen står i umiddelbar nærhet. godt å tygge på, og gir en lyd Hvorvidt den lyden er så veldig spennende kan jo diskuteres. Men potetgull! Helt klart favoritt-dings.

Jeg har ingen erfaring med wow-cup.
Men YX-koppen er en favoritt når jeg og Gamle Gubben Grå er ute på tur.  Kaffe i bilen er kjekt.

Ting nummer 7 for Småbarnsforeldre er en barnevogn.
Jeg har jo alt nevnt Lille Bille… Men det er jo greit at Gamle Gubben Grå også har bil. Bil som er litt større enn min – og har hengerfeste! Kjekt å ha når jeg kjøper noe som er av litt størrelse.

Så måtte det litt googling til.  Hva er en munch mug?  Jeg skjønner ideen, en søle-fri snack-kopp.
Hvordan barn kan få snack ut av en kopp de ikke skal klare å velte derimot forstår jeg ikke.  Mine barn har klart å sette det meste på hodet, velte det som veltes kan og litt til.  Jeg skulle like å se den tingen jeg kunne fylle med snack eller godterier og som Eldste Sønn ikke klarte å velte slik at godteriet ramlet ut.  Har mest lyst til å si Utfordring akseptert!

Samsoving er ikke noe vi praktiserte.  Ungene sov i egen seng fra natt en.  Så den eneste jeg praktiserer samsoving med er Gamle Gubben Grå og Charlie Chihuahua.  Tror ingen av dem ville “roe” seg i en “Chicco next to me bed crib”.  Men senga er jo en favoritt-dings, for ikke å snakke om sofaen i stua. Sover utrolig godt der og jeg.

Sparkesykkel har jeg heller ikke.
Noen ganger drømmer jeg om å suse av gårde på en slik elektrisk sparkesykkel.  Nevner jeg det for familie, venner eller kollegaer rister de bare sakte på hodet.  Jeg forstår.  Sparkesykkel føres ikke opp på lista over favoritt-dingser. Men kanskje krykker? De er utrolig kjekke å ha når jeg har gjort noe mindre lurt…

Ikke ser jeg helt behovet for en lekebøyle for meg, gamle kjerringa.
Jeg har jo mobilen og all underholdning jeg kan ønske meg.
Mobiltelefon, helt klart en favoritt.

En vognrugge!!! Hva blir det neste? Jeg forstår jo helt klart hensikten. men…
Jeg vet ikke helt hva jeg skal si jeg har for favoritt-dings som erstatter vognrugge.  Gamle Gubben Grå og snorkinga hans? Søvndyssende og får hele senga til å riste….

Håndmuffe ønsket jeg meg da jeg var liten.  Håndmuffe i hvit pels og pelslue med knyting under haka.
Finnes det fremdeles håndmuffer?  Det kunne vært kjekt, for jeg er ikke så flink til å bruke votter og vanter, og så skal jeg jo fotografere hele tiden.   Jeg må google.
OK, jeg forstår Noen hansker som er festet på håndtaket til barnevogna. Lite praktisk til meg som ikke har barnevogn men hundebånd.
Men jeg ser en annen muffe innen friluftslivet når jeg googler. En batteridrevet håndmuffe til nærmere 1.500 kroner.
Jeg vet nå om en favoritt-dings som jeg IKKE trenger!!!

I stedet for Cody, en dings som lager et spill i taket og med et prisvinnende søvn-program gjør han underholdningen mindre og mindre givende og mer og mer søvndyssende har vi TVen.  Gjør samme nytta.  TV helt klart en favoritt-dings.

Reiseseng har jeg heller ikke, og det er lenge siden sovepose og liggeunderlag var en favoritt.
Kan jeg skrive opp Hotellovernatting som favoritt-dings?

Bedrocker.  En ting som får senga til å rugge., bevege seg.
OK  Gamle Gubben Grå er helt klart en favoritt-dings.

Peisgitter har vi aldri hatt, og et har gått helt bra.
Men en peis ville jeg nok ikke klart meg uten. Peis helt klart favoritt-dings.

Hyllereol.
Oppbevaring får man jo aldri nok av.  Gamle spisestueskjenker er nok mitt favorittmøbel. Jeg har tre stykker. Gamle nattbord er heller ikke å forakte.

Så kommer småbarnsforeldre trekkende med sin tredje vogn.
Jeg er usikker på hva jeg nå skal komme trekkende med. Trillebår? Trillebår er kjekk dings til hagearbeid.

Den siste tingen Småbarnsforeldre kommer med er ballbinge.
Kanskje jeg skulle ønske meg en megastor ballbinge jeg kunne hoppe rundt i til bursdagen min i neste uke?

Ha en fin lørdag, og en fin helg.

 

 

 

 

 

 

 

10 kommentarer

Siste innlegg